Hej, pomóżcie, bo się skołowałam trochę.
Mamy okres zasiłkowy 2020/2021. Na wydruku z MF za rok bazowy 2019 mam podaną wysokość ulgi np. 1000zł. I teraz ten 1000zł to doliczam teraz na ten okres zasiłkowy gdzie rokiem bazowym jest 2019 i dzielę przez 12 miesięcy czy przyszły rok 2020?
Kwota ulgi na dziecko na wydruku MF - dobrze czy nie? Help!
-
- Referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Śr
- Kontakt:
Re: Kwota ulgi na dziecko na wydruku MF - dobrze czy nie? Help!
W tym okresie zasiłkowym 20/21. Na wydruku jest ulga z 2019 r czyli roku bazowego
-
- Referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: Kwota ulgi na dziecko na wydruku MF - dobrze czy nie? Help!
Czyli dobrze wliczam do okresu 2020/2021.
A mam ciekawy przypadek. Otóż otrzymaliśmy z innej gminy akta sprawy dotyczące zasiłku rodzinnego. U nas osoba złożyła nowy wniosek i po weryfikacji wydaliśmy decyzję odmowną, chociaż tamta gmina przyznała świadczenia. Jak się okazało, oni nie wliczyli kwoty ulgi do dochodu. Tamta gmina uznała, że ta kwota wchodziła w rok podatkowy 2018
bo otrzymała ją za rozliczenie podatku za 2018 rok
I teraz nie wiem, co dalej. U mnie jest sytuacja czysta- odmowa. A co z decyzją tamtej gminy?
A mam ciekawy przypadek. Otóż otrzymaliśmy z innej gminy akta sprawy dotyczące zasiłku rodzinnego. U nas osoba złożyła nowy wniosek i po weryfikacji wydaliśmy decyzję odmowną, chociaż tamta gmina przyznała świadczenia. Jak się okazało, oni nie wliczyli kwoty ulgi do dochodu. Tamta gmina uznała, że ta kwota wchodziła w rok podatkowy 2018

I teraz nie wiem, co dalej. U mnie jest sytuacja czysta- odmowa. A co z decyzją tamtej gminy?
Oprócz Kwota ulgi na dziecko na wydruku MF - dobrze czy nie? Help! - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
świadczenie rodzicielskie a działalność gospodarcza
zasiłek rodzinny a postanowienie sądu
Czyste Powietrze zaświadczenie wydane po terminie 7 dni
pomocy ze zwrotem zł za zł
ŚW.PIELĘG, PRZYZNANE PRZEZ SKO - kto ma je wygasic?
Składki zdrowotne do czystego powietrza
czy jest utratą wynagrodzenie wypłacone w 2019 za grudzień 2018
zasiłek pielęgnacyjny
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE A EMERYTURA
czy na takiej podstawie można przyznać świadczenie pielęgnacyjne
SZO ZWROT
Czyste powietrze - pit 39 - jak liczyć?
UZYSK ?
ojcieć nieznany - uznanie przed wydaniem decyzji
od kiedy żądać zwrotu, dziecko 19 lat
Dodatek z tytułu urodzenia dziecka