A co w sytuacji gdy fundusz był płacony od marca do września 2024 i Pani była u mnie ostatnio i mówi że komornik kazał jej nie składac na nowy okres, bo dłuznik podjął pracę i prawie spłacił zadłużenie. A co ciekawe nawet złotówka nam nie wpłynęła od komornika w tym roku, natomiast Pani mówi, że jej komornik przelewa od 3 miesięcy ponad 1600 zł co miesiąc? Jak to możliwe w ogóle???
Dzwoniłam, Pan zdziwiony, że fundusz jest płacony i że on pochyli sie nad sprawą i sprawdzi... potwierdził, ze wypłacał wierzycielce od 3 miesięcy, ale chyba zapomniał że jest fundusz... co w takiej sytuacji? Na nowy okres Pani nie składała, bo jej komornik powiedział, że egzekucja jest skuteczna.
To teraz jak to ugryźć bo wiem to tylko ze słów, nie mam dowodów, a wierzycielka mówi że od 3 miesięcy dostaje od komornika, a komornik ze od kwietnia jej płaci... Czy wystapic z pismem do komornika czy dłuznik płacił? Tylko takie pismo zawsze było pisane w ciągu ostatnich 6 miesięcy, a wychodzi że jej płacił od 8 miesięcy, moge sobie sama termin ustalić? Pomózcie, bo nienaleznie pobrane sa na pewno. Wierzycielka mówiła, że ona nie wiedziała, ale brała fundusz i od komornika, myslała że tak mozna, a tak naprawde to wina komornika, bo to on zawalił. Zamiast na fundusz, płacił wierzycielce...