komornik przesyła grosze,raz odesłałam gdyz dłuznik nie ma juz zaległości bieżących nie wypłacam, ale znów przysłał, sprawdzam dłużnika ,szczegółowy wydruk odsetek no i wychodzi na to ,że bez zaokrąglania ma dług 0,36 zł, system mi nie przyjmuje tej wpłaty, czy trzeba coś zmienic w ustawieniach z odsetkami?
dzięki za odpowiedź ale chyba mam problem głębszy, bo wydruk z rejestru dłuzników pokazuje, że nie ma zadłużenia 0,00 zł a szczegółowy wydruk z naliczania odsetek pokazuje suma po zaokrągleniu do części groszewej 0,36 ,po zaokrągleniu zgodnie z ustawionym parametrem 0,00, i tu jest pies pogrzebany, bo nic nie zmieniałam sama w ustawieniach z odsetkami, jest tak od poczatku FA , i chodzi mi o to jak sie powinno byc prawidłowo naliczać odsetki czy bez zaokrąglenia w ogóle czy jednak zaokrąglać?
osobiście uważam, że nie powinno się zaokrąglać dłużnikowi odsetek ma oddać tyle ile się należny co do grosza...nigdy w to aż tak głęboko nie wnikałam...program ma licencje więc uważam, że ma prawidłowe parametry
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem