Legitymacja szkolna???

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~aga.

Legitymacja szkolna???

Post autor: ~aga. »

Matka dziecka jest niepełnoletnia, nie posiada dowodu osobistego. Wystarczy legitymacja szkolna? Bo to przecież jest dokument stwierdzający tożsamość. Czy może mam jej kazać wyrobić tymczasowy? Paranoja....
~ludek

Re: Legitymacja szkolna???

Post autor: ~ludek »

Dowód osobisty można wyrobic nawet dziecku, więc niech sobie zrobi i juz. Aha, teraz wszystkie dowody są tymczasowe :) (aga, zajrzyj do portfela bo może w Twoim juz \"wyszła\" data ważności)
~elf

Post autor: ~elf »

legitymacja nie jest dokumentem tożsamości.Nie możesz jej przyjąć jako ten dokument.Dokumentem jest dowód i paszport oraz inne dokumenty dla pewnej grupy np. dla marynarzy książeczka zeglarska.Weź sprawdź sobie w internecie dokumenty tożsamości. Miałam taki przypadek i nasz prawnik potwierdził jak wyżej.
~aga.

Post autor: ~aga. »

no własnie sprawdziłam. ale tam było tez napisane, że dokumentem stwierdzającym tożsamość może być akt urodzenia....
Chyba jednak najlepiej będzie jak powiem żeby wyrobiła dowód......
ODPOWIEDZ