Ale ośrodki muszą zakupić licensję na Progressa 1.9B, na którym pracuje Pomost (zakup jednego podłacznia to około 1 tys zł). Najlpeiej zadzwonic do działu handlowego Sygnity.
moja kierowniczka pytała kiedy ten nowy POMOST będzie miał homologacje (lub kiedy przewiduje SYGNITY go zahomologować), bo inaczej za chiny mi nie pozowli zmienić.
~Aniu, prosiłem o zadawanie pytań na naszym forum. Jest oczywiste że nie będziemy oferować oprogramowania które nie miałoby homologacji, ale o trybie i czasie nowej homologacji nie decydujemy my tylko Ministerstwo, w nowej homologacji zgodnie z rozporządzeniem jest wymóg wielowarstwowości aplikacji, a więc i tak nie ominie to żadnego z dostawców oferujących obecne aplikacje typu klient-serwer, albo będą musieli zmienić technologię tak jak już to zrobił Top Team i wkrótce Sygnity, albo utracą homologację. W każdym razie, kiedy już do tego dojdzie, to będziemy szczegółowo informować. Na razie Pomost funkcjonuje na bazie danych Progress, a w związku z planowaną zmianą zainteresowanym ludziom oferujemy licencje czasowe Progress\'a które są bezpłatne.