Podzielcie się wiedzą . Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?
Podzielcie się wiedzą . Co robicie w sytuacji gdy we wniosku macie np. 2 osoby a za śmieci naliczenie za 1 osobę? Wysyłacie pismo o nieścisłości w naliczeniu? Jeśli tak to do kogo? Czy wezwanie do zmiany naliczenia?
no raczej nie...możesz zrobić wywiad...ja ostatnio miałam taką sytuację...zrobiłam wywiad i szybko sprawę uregulowała wystraszyła się ło matko...Ty bierzesz wydatki jakie ponosi
Niestety, ludzie podają tak, aby mniej płacic.Jeśli odeślemy do zmiany deklaracji śmieciowej i podania prawidłowej liczby osób u zarzadcy, to nie zmieni to faktu, że wydatki liczymy z miesiąca poprzedniego. Wstecz zarzadca nie zmieni wydatków. Działa to w dwie strony, są przypadki, ze ktoś się wyprowadził i nie zgłosili tego faktu. Wtedy dodatek naliczony jest na podstawie zawyżonych wydatków.
Odsyłam do zarzadcy aby sprawę uregulować i donieść dokument potwierdzający. Nawet, jeśli wydatki liczę z poprzedniego miesiąca, to na przyszłość sprawa będzie uregulowana.