LICZE NA WAS - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 paź 2015, 8:59

Mała nasza gmina ok 300 św rodz , ok 20 św z F al. i ok 40 dodatkow mieszkaniowych
Ja mam św rodz i dod. mieszk. koleżanka św rodz i f alim.
Kolezanka 2 mies przed terminem wczoraj urodzila, wszystko dobrze ,maly zdrowy w inkubatorze ciesze sie ale ja jestem psychicznie wykończony .Kasia miala zrobić wszystko z funduszem to co nowe wchodzi ...nie zdążyła A ja z funduszu umialem tylko wnioski przyjąć Czytam ustawe dziś od rana i nie kumam za bardzo co to za zmiany /nie dzowcie się nie mam w zakresie czynności Funduszu tak jak kaska nie ma dodatkow/
PROSZE WAS bardzo Napiszcie mi co mam po kolei robić w punktach blagam .
Wiem przyjmuję wniosek wystawiam decyzje kaska ma w programie decyzje ale nie wiem czy trzeba ją zmienić Wiem ,że nie zmieniala jeszcze nic tzn tak myslę Wiem że do komornika trzeba wyslać decyzję i do organu dluznika Jestem sam Na dobitkę Pani kierownik na chorobowym ale mnie obarczyla Funduszem Prosze w punktach co mam w X robić Boję się że nie zdążę
MALAGMINA

Napisano: 05 paź 2015, 9:39

PROSZE TAK liczę na WAS
MALAGMINA

Napisano: 05 paź 2015, 10:27

A tak liczyłem........
MALAGMINA

Napisano: 05 paź 2015, 11:23

Czy nie znajdzie sie jedna osoba ktora mi w punktach wypisze co mam robić w październiku w zwiazku z decyzjami z F Al z organami dluznikow z dluznikami Bardzo prosze Juz nie wiem jak prosć Nie wiedzialem że znajde się w takiej sytuacji Myslałem że mam czas kasia miala to wyprowadizć Robie decyzje z dodatkow mieszkaniowych , przyjmuje wnioski na św rodz na św z funduszu alim Jestem zalamany że nie zdążę Prosze mi tylko wypisać co mam zrobić w F alimm w październiku
MALAGMINA

Napisano: 05 paź 2015, 11:46

?????????
MALAGMINA

Napisano: 05 paź 2015, 13:59

Przyjmuj wnioski, wprowadzaj do programu i wydawaj decyzje
U nas wzór decyzji nie zmienił się jedynie w podstawie prawnej Dz.U. z 2015r. poz. 859 z późn. zm. ustawy o alimentach
Najlepiej zadzwoń do sąsiedniej gminy i podpytaj, tutaj w tym okresie nikt nie ma czasu pisac Ci krok po kroku, bo trochę tego jest, ale skup się na wierzycielkach\, a potem weźmiesz się za dłuzników; Informacje, wezwania na wywiady itd.
xxxxxxx

Napisano: 06 paź 2015, 7:53

1. Przyznajesz FA
2. Decyzje z określeniem terminu wypłat wysyłasz do wnioskodawcy, czekasz aż będzie ostateczna
3. Wysyłasz decyzję ostateczną do komornika wraz z wnioskiem o przyłączenie się do egzekucji i harmonogramem wypłat
4. Informujesz dłużnika o przyznaniu świadczeń
5. Wzywasz na wywiad lub wysyłasz wniosek o podjęcie działań
pusia

Napisano: 06 paź 2015, 8:00

BARDZO BARDZO dziękuję .. PUSIA ...a jak wygląda wniosek o przylączenie do egzekucji Czy gdzieś taki wzór znajde ? dzięki
MALAGMINA

Napisano: 06 paź 2015, 8:58

prosze o wzor wniosku o przylaczenie
MALAGMINA

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x