Witajcie ,
osoba niepełnosprawna złożyła wniosek o wyłożenie płytek w łazience po analizie wniosku okazało się że budynek , w którym znajduje się łazienka ma charakter pomieszczenia gospodarczego. Mam wątpliwości co do możliwości przyznania pomocy wydaje mi się ,że nie nie ma takiej możliwości, ale zawsze lepiej mieć potwierdzenie od innych.
likwidacjabarier-łazienka
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: likwidacjabarier-łazienka
kilka lat temu miałem podobny przypadek i napisaliśmy w piśmie, żeby wnioskodawca dostarczył odpowiedni dokument (nie pamiętam czy z nadzoru budowlanego czy to z gminy miało być, ale w sumie to obojętne skąd) potwierdzający, że dany budynek figuruje jako mieszkalny, i że jest on zamieszkiwany przez wnioskodawcę. w przypadku niedostarczenia w/w dokumentów - brak dofinansowania
tak też myślałam że bez dokumentu się nie obejdzie, najgorsze że rodzina bardzo potrzebująca a tu ręce związane, dziękuję za pomoc
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
czekaj czekaj
łazienka to pomieszczenie gospodarcze, lekko przystosowane na bycie łazienką, czy ogólnie budynek w którym osoba niepełn. mieszka i znajduje się wspomniana łazienka to budynek gosp.?
łazienka to pomieszczenie gospodarcze, lekko przystosowane na bycie łazienką, czy ogólnie budynek w którym osoba niepełn. mieszka i znajduje się wspomniana łazienka to budynek gosp.?
Oprócz likwidacjabarier-łazienka - Stare tematy przeczytaj również:
Odmowa przyznania pomocy usamodzielnianym z pieczy
kontrola rodzin zastępczych - art. 38b
opinia koordynatora
DODATEK 700 ZŁ W MODULE II AS
funkcjonowanie rodzin zastępczych - prośba o opinię
Zapotrzebowanie na rodziny zastępcze.
alimenty i co dalej?
stare zasady rodzina zastępcza
Poszukujemy rodziny zastępczej lub placówki dla 3 sióstr
AS - druga transza
rodzina zastępcza zmienia miejsce zamieszkania