LIST OTWARTY

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~ad vocem

Re: LIST OTWARTY

Post autor: ~ad vocem »

żeby ci tylko nie postawili zarzutów o obrazę i pomawianie konstytucyjnych członków rządu, a także właściwych miejscowo sądów, w których masz sprawy, a których sędziów pomawiałaś o matactwa co jest także na stronach portalu
~Aleksandra

Post autor: ~Aleksandra »

Przeczytałam wszystko co napisałaś, zgadzam się z tym, bardzo źle się dzieje w naszym kraju. Najgorsze jest to, że obecnie nie liczy się uczciwość, dobroć, prawda- tylko cwaniactwo, fałsz dwulicowość, która gości na co dzień w pracy i poza nią. Pracuję bardzo długo w tej pomocy, straciłam zdrowie nie z powodu klientów tylko złej atmosfery w pracy (pomówienia, ploty, zawiść). Pomimo wszystko lubię swoją pracę, ponieważ lubię pomagać ludziom daje mi radość i satysfakcję. Coraz częściej zastanawiam się ile jeszcze starczy mi sił na dalszą pracą.
~Aleksandra

Post autor: ~Aleksandra »

Zapomniałam jeszcze dodać życzę Ci wszystkiego co najlepsze walcz i nie trać nadziei. Wiem coś o tym.
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

Dziękuję za życzliwe słowa i pomocne adresy; pisze prawdę i nie boje się niczego bo czas najwyzszy ukrócic tą przemoc, ktora nas otacza, cynizm i ignorancje.
Mam nadzieje, ze to co pisze dotrze chociaz do jednego posła bo to, ze będzie oddźwiek to tego jestem pewna ponieważ mam zamiar spowodować takie zmiany, ktore juz dawno powinny mieć miejsce, a ktore przez ZANIECHANIE! rzadu PO probowano zamiesc pod dywan
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

5b osmieszanie zamiast rozwiazywanie wciąz bardzo istotnego problemu jakim w Polsce jest kwestia ( nie rozwiazana do dzisiaj) niedozywienia dzieci - jest to brak zaspokojenia podstawowych potrzeb dzieci - nie dosc, ze rząd nie rozwiązuje problemu ( dzieci w szkole mdleja z glodu i problem ten był poruszany min. bezpośrednio z D. Tuskiem - do dzisiaj nierozwiązany ( internauci żartują z posła Niesiołowskiego
- ale nie jest do śmiechu fakt, że w XXI wieku taki problem w ogóle występuje - a w zwiazku z ustawicznym nękaniem pracowników socjalnych, deprecjonowaniem ich pracy przez rząd stwarzajac korzystniejsze warunki do pracy innym grupom zawodowym, ktore maja juz uregulowania ustawowe świadczy o bezdyskusyjnej dyskryminacji profesji pracownika socjalnego przez rząd PO
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/internet ... -maly.html

Dzidka
~dzibar

Post autor: ~dzibar »

5c. Brak zabezpieczenia socjalnego dla pracowników socjalnych zwalnianych już grupowo z OPS-ów to nastepny argument do wotum nieufnosci dla rządu PO, ktory szukając srodkow finansowych czyni to kosztem długoletnich pracownikow pozbawiajac ich pracy, a klientów pomocy spolecznej doswiadczonej kadry

Ponadto rzad probuje wycofać sie z obowiazku brania odpowiedzialności za ZANIECHANIA I ZANIEDBANIA W OBSZARZE POMOCY SPOLECZNEJ CO PRZYCZYNIŁO SIE i co skutkuje długotrwałymi, wyniszczajacymi zdrowie ( przdede wszystkim psychicznego: rozstrój zdrowia, ostra reakcja na stres, PTSD - to coraz częstsze przypadki w ciągu ostatnich 5 lat i niewatpliwie stresorem jest tu w duzej mierze bardzo zła polityka rządu PO i brak rozwiazań systemowych, ktore rzad jak widac chcial zastąpic zwolnieniami niewygodnych pracownikow i sprawę zignorować i ukryć kosztem pracownikow socjalnych i ich klientów ( ktorzy ponosza najwieksze skutki tej polityki bezwzglednego wyzysku i złych decyzji rzadu PO ( chybione ustawy o rodzicielswie zastępczym, o o przeciwdzialaniu przemocy w rodzinie, o zespolach interdyscyplinarnych ) - wg mojej opinii sa to akty prawne pozorowane na pomoc rodzinie, a w efekcie sa to zakamuflowane bardzo wyrafinowane akty, ktore jak widać obecnie stały sie przyczyną LUDOBOJSTWA ( na potwierdzenie liczne fakty prasowe, ktore potwierdzaja brak skutecznosci, a na dodatek nie sa one pomimo to weryfikowane czyli poprzez ZANIECHANIE KONKRETNYCH DECYDENTÓW w rzadzie PO dochodzi do ludobojstwa
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

00:15
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=42

Link ten jest na poparcietego jak niskie są standardy tego rzadu i w jakiej mierze oddziaływuje to na życie spoleczne Polaków.
Uważam, że lektura jest ciekawa i warta przeanalizowania w kontekście prawnym, socjalnym, medycznym.
est bowiem historycznym dokumentem i dowodem jak niskie pobudki i jak brak dobrej woli czlonkow PO wplywa destrukcyjnie na życie Polaków
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=42

a oto następny skrót do linku dot. Katastrofy Smoleńskiej - w moim przekonaniu wniosek o wotum nieufnosci dla rządu PO powinien znależć się po tej całej eskalacji mowy nienawiści zaraz po katastrowi - wowczas wiele istnień ludzkich pewnie mozna by bylo uratować, a fakt, ze do dzisiaj zacierane są ślady i nie wacham sie uzyc tego slowa bo matactwo tutaj jest niewatpliwe ( nie trzeba byc prawnikiem, aby to dostrzec), brak zachowania procedur, nieznajomosc prawa przez członkow rządu i co najgorsze nieumiejetnośc korzystania z zasobów UE to glówne przyczyny tego iz zarzucam rządowi polskiemu zaniedbania - i zaniechanie wielu istotnych dla sledztwa dzialań rządu polskiego ( chociazby takiego jak umiedzynarodowienie śledztwa
Dzidka
ODPOWIEDZ