LIST OTWARTY

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: LIST OTWARTY

Post autor: dzibar »

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ludob%C3%B3jstwo

\"Ludobójstwo

– zbrodnia przeciwko ludzkości[1], obejmująca celowe wyniszczanie całych lub części narodów, grup etnicznych, religijnych lub rasowych, zarówno poprzez fizyczne zabójstwa członków grupy, jak i kontrolę urodzin, przymusowe odbieranie dzieci czy stworzenie warunków życia obliczonych na fizyczne wyniszczenie.\"

a co Konwencja z 1948r mowi w tej kwestii

https://www.msw.gov.pl/ftp/OCK/dokumenty ... ojstwa.pdf
zwłaszcza dział II i III

to, ze jest to już fakt to od kilku lat nie mam żadnych wątpliwosci dotyczy to rodzin zastepczych, emerytów, rencistów, a w przypadku osob w wieku ok 50lat to glownie rozstrój zdrowia, dzieciobojstwo ( rodziny zastępcze, przemoc w rodzinie - to fakty, ktorymi prawie codziennie epatują nas media)

Mam nadzieje, ze moja empatia spotka sie z wlasciwym zrozumieniem kwestii i cynizm nie spowoduje iz osoby odpowiedzialne za ten stan rzeczy nie będa probowały uczynic ze mnie osoby psychicznie chorej bowiem ostrzegam, ze na ta okolicznosc jestem przebadana psychiatrycznie i jako osoba przeszkolona w zakresie pracy z osobami zaburzonymi psychicznie jestem w pelni swiadoma tego co piszę i jakie konsekwencje moge poniesc piszac nieprawdę
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

6. Liczne i niewyjaśnione ( w niespotykanej dotąd skali) zagadkowe samobójstwa w duzej mierze osob zwiazanych z Katastrofa Smoleńska ( specjalisci, politycy, policjanci, prokuratorzy itd) - to budzi lek o bezpieczenstwo,
zaginięcia ludzi - w ciągu ostatnich 5 lat
W moim przekonaniu jest to wynikiem atmosfery zastraszania, działnia stresorów

jak widać biorac pod uwage fakt, ze zyjemy w kraju demokratycznym nazbieralo się tego nie mało, a to dopiero wierzcholek gory lodowej
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

https://ops.pl/forum.php?page=&pg=8&cmd= ... &category=

to co na ten temat ( samobojstw) maja do powiedzenia Forumowicze

czy w takiej atmosferze mozna normalnieżyć? i jak dlugo pytanie?
Dzidka
~dzibar

Post autor: ~dzibar »

Sprawa została zgłoszona e-mailem do Prokuratury Generalnej w Warszawie jako oficjalne zgłoszenie o możliwości popełnienia przestępstwa przez rząd Donalda Tuska
Będę na bieżąco informowała w tej sprawie.
Przesłałam List Otwarty z kilkoma załącznikami
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

02:54
Dzidka
~POSŁOWIE RP DO DZIBAJ

Post autor: ~POSŁOWIE RP DO DZIBAJ »

A NAM TO ZWISA
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

no nie wszystkim jak widać
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-odr ... omosc.html

\"Sejm odrzucił wniosek o konstruktywne wotum nieufności dla rządu Donalda Tuska, zgłoszony przez Prawo i Sprawiedliwość. Za wnioskiem głosowało 137 posłów, przeciw było 236. 41 osób wstrzymało się od głosu, a posłowie Ruchu Palikota opuścili ławy sejmowe.\"
Donald Tusk, fot. PAP/Paweł Supernak

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynsk ... omosc.html

\'Sejm odrzucił wniosek o konstruktywne wotum nieufności dla rządu Donalda Tuska, zgłoszony przez Prawo i Sprawiedliwość. Za wnioskiem głosowało 137 posłów, przeciw było 236. 41 osób wstrzymało się od głosu, a posłowie Ruchu Palikota opuścili ławy sejmowe.\'
Donald Tusk, fot. PAP/Paweł Supernak
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Uważam, ze zrobiłam wszystko co mogłam, ale powinnam była zrobić więcej, szkoda, ze wielu nie zrobilo nic bo to znaczy, ze ja nadal bedę musiala cierpieć, a zmiany nastapią ( bo jestem tego pewna, ze to tylko kwestia czasu) - ale być może za późno dla mnie, ale to nic
W Prokuraturze jest sygnał
i w świat poszedł wyraźny sygnał, że jest częsc spoleczeństwa w Polsce ( i nie chcę się tutaj wywyższać, ale mówie wprost jak postrzegam sytuacje w kraju) - a wiec jest częć spoleczeństwa, ktore kategorycznie sprzeciwia sie takiemu rządowi i to, że poraz kolejny udało sie premierowi Tuskowi to tylko kolejny dowod na to, ze nikt dalej juz nie bedzie tolerował jego cynizmu, ignorancji i buty, bo to nie jest prywatny folwark tylko najwyższcy urzad w Polsce, w Polsce ktora ja kocham, a on bezczesci swoja postawa jako premier i szef rzadu i nie dostrzega tego, ze inni cierpia przez jego glupotę i trzymanie sie za wszelka cene wladzy.

Pomimo wszystko czuje sie wzmocniona faktem, ze ja nie w pelni jeszcze sprawny pracownik socjalny NIE MILCZAŁAM kiedy trzeba było walczyć
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=110313

prędzej czy później prawda i tak wyjdzie na jaw, że nie będzie zgody na tumiwisizm, ludobujstwo, tolerowanie nierzetelnosci i brak pomysłow na pracę spojna i rzetelna bo brak wiedzy jak to sie robi --------------------- to dlatego ten rząd nie ma szans bo jest \"przerost formy nad tresnia\", a co z tego wynika? proste przemoc i ludobojstwo w bialych rękawiczkach - ale jest wyrazny, coraz bardziej glosny sygnał, że ludzie juz to widzą, że oczy im sie otwieraja i ze nie ma na to ich zgody.

Bo to, ze każdy chce żyć godnie i ma do tego prawo - to prawo konstytucyjne a nie łaska Tuska
Dzidka
ODPOWIEDZ