czy w systemie można zrobić dwie osobne listy wypłat na dodatki do świadczenia pielęgnacyjnego osobno na 100,- zł i osobno na 200,- zł. U mnie nie rozdziela tych należności i w liście wypłat zbija wszystko razem.
można - najpierw robisz wspólna listę - i wyrzucasz z nenij dodatki 100 i 200 później generujesz kolejną i rzuci ci na nią tylko te dodatki - jeżeli chcesz osobno 100 i 200 wyrzucasz z tej drugiej listy 100 i generujesz kolejna listę - i tak masz 3 osobne listy (można to również zrobić ustawiając odpowiednio parametry przy tworzeniu listy, ale nie mam teraz czasu szukać, - na szybkiego: jeżeli nie wychodzi z zaznaczaniem i odhaczaniem, a nie masz tego dużo - to lecisz po kolei - wywalasz co nie potrzebne i generujesz kolejna listę i jest ok. )
Klikamy generuj ---> lista wypłat do śp ---->
--> i na dole klikamy żaden ---> klikamy wniosek do śp
W ten sposób mam samą listę na 520 zł
SZO
Klikamy generuj ---> lista wypłat do śo ---->
--> i na dole klikamy żaden ---> klikamy wniosek do specjalny zasiłek opiekuńczy
W ten sposób mam samą listę na 520 zł
Te sposoby są od zawsze w Sygnity taka ciekawostka
100 zł
--> i na dole klikamy żaden ---> klikamy wniosek o pomoc finansową dla osób pobierających śp ----> przechodzimy w zakładkę obok----> pozostałe świadczenia ----> i na dole klikamy żaden ----> dodatek do śp
w ten sposób mamy tylko 100 zł podobnie z 200 zł
200 zł
--> i na dole klikamy żaden ---> klikamy wniosek o pomoc finansową dla osób pobierających śp ----> przechodzimy w zakładkę obok----> pozostałe świadczenia ----> i na dole klikamy żaden ----> klikamy pomoc finansowa dla osób uprawnionych do śp IV-XII 2013
W ten sposób mam dużo czas żeby zajmować się składkami (wyrównanie) korektami i KOA itp