Hej mam prośbę o udzielenie odpowiedzi czy dobrze postępuje ? Mam Pannę z dzieckiem. Pani końcem grudnia 2013r. Do końca grudnia 2014r. Miała przyznane macierzyńskie z ZUS. Dostarczyła mi PIT 11A, dodatkowo do marca 2014r. Pobierała rentę rodzinna w związku ze śmiercią mamy, renta została przerwana w związku z zaprzestaniem nauki. Zatem od tamtego momentu jyz jej nie pobiera. W weryfikacji ZUS widac ze kobieta miała tylko ta rentę. Dla sprawdzenia czy pracowała po utracie renty zweryfikowałam ja rownież w okresie od 2015 do teraz. Co ciekawe W 2015r. Pobierała zasiłek dla bezrobotnych 80% - mam decyzje z pup, juz oczywiście zasiłku nie pobiera (ona dostarczyła mi tylko pity z ZUS, decyzje z pup i informacje z ZUS mam z rodzinnego gdzie dawno temu wycofała wniosek z jakiegoś tam powodu ). Zatem utracam jej rentę na 100%, ale czy utracam tez macierzyński, skoro został przyznany w grudnia 2013 do grudnia 2014? Przecież to co robiła czy pracowała w 2013r. I wtedy zakończyła prace nie powinno nas juz interesować. Tylko proszę o pomoc z tym macierzyńskim:)