Macierzynski - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 sie 2016, 16:44

Hej mam prośbę o udzielenie odpowiedzi czy dobrze postępuje ? Mam Pannę z dzieckiem. Pani końcem grudnia 2013r. Do końca grudnia 2014r. Miała przyznane macierzyńskie z ZUS. Dostarczyła mi PIT 11A, dodatkowo do marca 2014r. Pobierała rentę rodzinna w związku ze śmiercią mamy, renta została przerwana w związku z zaprzestaniem nauki. Zatem od tamtego momentu jyz jej nie pobiera. W weryfikacji ZUS widac ze kobieta miała tylko ta rentę. Dla sprawdzenia czy pracowała po utracie renty zweryfikowałam ja rownież w okresie od 2015 do teraz. Co ciekawe W 2015r. Pobierała zasiłek dla bezrobotnych 80% - mam decyzje z pup, juz oczywiście zasiłku nie pobiera (ona dostarczyła mi tylko pity z ZUS, decyzje z pup i informacje z ZUS mam z rodzinnego gdzie dawno temu wycofała wniosek z jakiegoś tam powodu ). Zatem utracam jej rentę na 100%, ale czy utracam tez macierzyński, skoro został przyznany w grudnia 2013 do grudnia 2014? Przecież to co robiła czy pracowała w 2013r. I wtedy zakończyła prace nie powinno nas juz interesować. Tylko proszę o pomoc z tym macierzyńskim:)
Fifix

Napisano: 17 sie 2016, 17:40

Z tego co piszesz, na dzień dzisiejszy nie ma żadnego dochodu, więc nic jej nie liczysz
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 18 sie 2016, 13:18

Zatem , wielkie dzięki tak myślałam.
Fifix

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]