co zrobić???rozpatrywać czy nie??? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 sie 2016, 8:40

Kobieta złożyła wniosek w kwietniu na drugie dziecko bez dochodu i wysłałam do RopsU bo mąż był poza granicami kraju, wniosek z RopsU jeszcze nie wrócił a kobieta 25.07.2016r. złożyła u mnie nowy wniosek tylko na pierwsze dziecko ponieważ mąż już nie jest za granicą od 01.06.2016r a ona ma do września 2016 urlop wychowawczy i teraz się kwalifikować będą na pierwsze dziecko od lipca do września, dodam jeszcze że Rops wysłał do niej prośbę o dostarczenie dokumentacji i pierwszą stronę naszego wniosku o 500+ żeby określiła czy nie chce wnioskować na pierwsze dziecko i zaznaczyła, że chce. Nie mam pojęcia co robić, bo zgodnie z terminami do 30.08.2016 powinnam jej wypłacić tylko nie wiem czy w ogóle rozpatrywać ten wniosek czy go nie wyrzucić w kosz i czekać aż tamten wróci z Rops? I jeśli Rops uzna , że nie zachodzi koordynacja to sprawdzę czy od kwietnia się łapali na pierwsze a jeśli nie to od kwietnia dam im na drugie a od lipca na pierwsze bo terminy z Rops zostają zachowane, tak i wyrównujemy???
kin

Napisano: 18 sie 2016, 8:43

ja bym zawiesila postepowanie dopoki ROPS nie rozstrzygnie koordynajci,a informacje do ROPS ta kobita wyslala,ze maz juz w czerwcu wrocil do kraju ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 18 sie 2016, 8:52

Nie wiem czy wysłała.
kin

Napisano: 18 sie 2016, 8:57

to moze sie dowiedz:) a jesli nie wyslala a dostarczyla taka informacje do ciebie - to powinnas ja przekazac do ROPS jak najsybciej
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 18 sie 2016, 9:09

dowiedziałam się, złożyła tam 3 tygodnie temu a oni nic......
kin

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x