MACIERZYŃSKI I WYCHOWAWCZY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 mar 2014, 13:07

Pewnie już było to poruszane ale zapytam jeszcze bo mam wątpliwość. Pani X rodzi piąte dziecko i jest na zas. macierzyńskim a jej mąż jest na wychowawczym na ich czwarte dziecko. Przychodzą razem, on jako wnioskodawca składa wniosek na nowo narodzone dziecko. Czy może tak być że w tym samym czasie on jest na wychowawczym na ich czwarte dziecko a ona na macierzyńskim na piąte? Razem sobie siedzą w domu i myślą o powiększaniu rodziny. Pomóżcie bo już mam mętlik. Koleżanka mówi mi że nie może tak być
~EWELA

Napisano: 20 mar 2014, 13:13

niedawno miałam taką samą sytuację 9tylko drugie dziecko:)) Pan na uw ona na macierzyńskim. on poskładał wszystkie wnioski na drugie dziecko. pisałam na forum, i niestety może tak być że jednoczesnie te dwa swiadczenia są wypąlcane uw dla ojca i macierzyński dla matki
~nowa

Napisano: 20 mar 2014, 13:22

Czy jest to gdzieś wyraźnie napisane że może tak być? dociekam bo nie daje mi to spokoju
~EWELA

Napisano: 20 mar 2014, 13:30

no nie ma w ustaiwe jest tylko zapis ze osobie będącej na macierzynskim nie nalezy się uw, tylko że tu na uw jest ojciec ..mi też to dziwnie pachnie....
~nowa

Napisano: 20 mar 2014, 13:37

no mówię siedzą sobie razem i o powiększeniu rodziny myślą...
~EWELA

Napisano: 20 mar 2014, 13:38

będę jeszcze szukać info w tej sprawie jak coś znajdę to się odezwę
~EWELA

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x