noteev - z reguly udzielasz poprawnych odpowiedzi
nie dotarł do mnie.uzysk z macierzynskiego nastepuje po utracie zatrudniea ale tez w zwiazku z zakonczeniem urlopu wychowawczego
noteev pisze:noteev - z reguly udzielasz poprawnych odpowiedzidobrze,że chociaż "z reguły"...
Rozwiałaś moje wątpliwości, po prostu ten skrót myślowynie dotarł do mnie.uzysk z macierzynskiego nastepuje po utracie zatrudniea ale tez w zwiazku z zakonczeniem urlopu wychowawczego
Ale po takim wykładzie, wszystko stało się jasne. Dochód z tytułu ZM osiągnięty w tym przypadku, jest jak najbardziej "w związku z zakończeniem urlopu wychowawczego"
no zgaga dla ciebie duzo rzeczy jest niezrozumialych mimo ze probujesz je zrozumiec:) ale chyba za bardzo nie chcesz, raczej tak zyczeniowo wolalabys:) a na to sa przepisy:) i jeden z nich mowi,ze kobiecie, ktora przebywa na urlopie wychowawczym i w trakcie jego trwania urodzi kolejne dziecko przysluguje ZASILEK macierzynski( w takim przypadku urlop wychowawczy nie zmiania sie w urlop macierzynski)...mimo ze nadal przebywa na urlopie wychowawczymzgaga pisze:Pobieranie zasiłku macierzyńskiego nie jest związane z przebywaniem na macierzyńskim?
Jakl dla mnie jest to niezrozumiałe, zerodzę dziecko, pobieram macierzyński , a nie jestem na macierzyńskim tylko na wychowawczym .
ha,ha...ale śmieszne. Piszę o "Twoim" przypadku, a nie o przypadku olli...:)tylko,ze akurat w tym przypadku nie ma zakonczenia urlopu wychowawczego - kobieta ma urlop wychowawczy udzielony do 2017 r.
Gdyby nie wykombinowany przepis nigdy bym na taką głupotę nie wpadła . Ty może tak, ale nie ja.kb pisze: no zgaga dla ciebie duzo rzeczy jest niezrozumialych mimo ze probujesz je zrozumiec:) ale chyba za bardzo nie chcesz, raczej tak zyczeniowo wolalabys:) a na to sa przepisy:) i jeden z nich mowi,ze kobiecie, ktora przebywa na urlopie wychowawczym i w trakcie jego trwania urodzi kolejne dziecko przysluguje ZASILEK macierzynski( w takim przypadku urlop wychowawczy nie zmiania sie w urlop macierzynski)...mimo ze nadal przebywa na urlopie wychowawczym