małżeństwo a 2 wnioski - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 lut 2022, 12:47

mam 2 wnioski
1. mąż skład rodziny on i jego rodzice
2. żona plus dzieci
dwa różne adresy
nie korzystają z pomocy społecznej - nie znam rodziny
wezwać ? na jakiej podstawie ? a jeśli stwierdzą, że jest tak jak wpisali we wnioskach i żyją osobno, on się opiekuje rodzicami, ona mieszka osobno z dziećmi, albo są w trakcie rozwodu np, albo są małżeństwem bo są
i tak będą odmowy bo dochody mega są - ale na przyszłość bym chciała wiedzieć
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 01 lut 2022, 13:04

i jeszcze jedno
rodzina, której nie mam w ewidencji
ojciec podaje siebie i dzieci - po rozwodzie
nie mam ich u siebie w 500 plus - ale sprawdzili mi, że dzieci nie chodzą do szkół na terenie naszej gminy - nie korzystają z pomocy społecznej - nie zameldowani nawet nie wiem, czy tu mieszkają .... właścicielem domu w którym mieszkają jest kto inny - zapewne wynajmują
ale mam wątpliwość czy ten Pan nie jest tu np. sam
bo to że nie chodzą do szkół to mogą obok do gminy chodzić .....
jasiak
VIP

Napisano: 01 lut 2022, 13:17

ale dokładnie sprawdzasz, wow, ja szczerze mówiąc aż tak się nie zagłębiam, jeśli wnioskodawca mi tak oświadcza pod odpowiedzialnością karną to tak przyjmuje i nie prowadzę dochodzenia.
Co do małżeństwa, to, że nim są nie oznacza, że tworzą wspólne gospodarstwo domowe, jeśli tak złożyli wnioski i tak w tych wnioskach oświadczyli, to ja bym ich nie wzywała ani nic, tylko rozpatrywała.
my_low
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 19 sty 2017, 8:23
Zajmuję się: ŚR, FA, SW, DS

Napisano: 01 lut 2022, 15:06

my_low pisze:ale dokładnie sprawdzasz, wow, ja szczerze mówiąc aż tak się nie zagłębiam,
jestem tzn pracuje w małej gminie, i nie lustruje wszystkich, mniej więcej kojarzę kto pobiera np 500 plus, czy korzysta z pomocy społecznej bo wpisuje wnioski w pocztę, potem w ewidencje no i 500 stki robiłam, rodzinne robię
a akurat trafiło mi się tak dziwne nazwisko, którego nie kojarzę wcale, stąd moja wątpliwość i zaciekawienie
jasiak
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x