małżeństwo bez rozwodu ale w trakcie dwoje dzieci dwa wniosk

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nowa D-ny
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

małżeństwo bez rozwodu ale w trakcie dwoje dzieci dwa wniosk

Post autor: Nowa D-ny »

Witam. Mam taką sytuację matka mieszka z córką w mojej gminie i złożyła wniosek elektroniczny. We wniosku tylko ona i córka. W innej gminie jest mąż i syn pewnie mąż złoży na syna w tamtej gminie. Co w takiej sytuacji nie mają rozwodu nie mieszkają razem i każdy ma jedno z dzieci czy mogą złożyć tak wnioski każdy na dziecko które posiada przy sobie????Nie wiem co robić, ktoś pomoże????
katarzynapietka
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze SW
Kontakt:

Re: małżeństwo bez rozwodu ale w trakcie dwoje dzieci dwa wn

Post autor: katarzynapietka »

ja bym poprosiła od takiej Pani oświadczenie że córka mieszka z nią. i normalnie przyznała..Jeżeli nie domaga się na syna to mały problem. tatuś złoży gdzie indzieej ale na syna i koniec tematu
babajaga
Referent
Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS
Kontakt:

Re: małżeństwo bez rozwodu ale w trakcie dwoje dzieci dwa wn

Post autor: babajaga »

ja mam trochę inną sytuację... rodzice oboje w naszej gminie - ojciec składa na pierwsze dziecko, matka składa na wszystkie dzieci kilka dni później - podają inne adresy zamieszkania i do tego zachodzi koordynacja. Będzie wywiad, na moje to oba wnioski wysłać wo UW i niech wojewoda się buja, ale najpierw komplet dokumentów muszę zorganizować a rodzice między sobą koty drą
ODPOWIEDZ