małżeństwo, żona w Polsce mąż w Anglii
małżeństwo, żona w Polsce mąż w Anglii
pomózcie. Przyszła pani i powiedziała, że mąż pracuje w Wielkiej Brytanii.Ona z 4 dzieci jest w Polsce. Nie pobierają świadczeń rodzinnych u mnie i ona mówi, że tam mąż też nie pobiera. Mąż rozlicza się w Anglii. Ona nie pracuje. Jakie dokumenty mam od niej żądać? Ma podać dane firmy męża przy składaniu wniosku o 500+ ale jakie dokumenty o dochodzie powinna przedstawić jeżeli chodzi o męża?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: małżeństwo, żona w Polsce mąż w Anglii
żadnych
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu a możesz mi powiedzieć jak to wygląda w przypadku koordynacji. Nie miałam do tej pory. Wyslę do rops wniosek o 500+ z załącznikami(z ewidencji PESEl, Z ZUS, US) i podam dane firmy męża tej pani. Czekam na odp. Przypuśćmy nie będzie koordynacji. I co dalej?Ja przyznam tu w Polsce a co z dochodami męza?
w załączniku 4 mąż oświadcza jakie miał dochody uzyskiwane za granicą w 2014 roku (wyszczególnione jest to w pouczeniu) jeśli pracuje nadal w tej samej firmie to tyle wystarczy, skompletowany wniosek wysyłasz do ROPS
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja bym nie weryfikowała nic tylko przekazała ..póki co nie wiesz czy jestem organem właściwym ... pani ubiega się na pierwsze dziecko, że tak martwią Cię te dochody męża 

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
póki co przekaż do ropsu ... potem się będziesz martwić 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
paulina1234 pisze:w załączniku 4 mąż oświadcza jakie miał dochody uzyskiwane za granicą w 2014 roku (wyszczególnione jest to w pouczeniu) jeśli pracuje nadal w tej samej firmie to tyle wystarczy, skompletowany wniosek wysyłasz do ROPS
załącznik 2, a nie 4
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W przypadkach pracy za granica ministerstwo przyslalo pismo, w ktorym namawia nas, zebysmy my namawiali klientow
do wnioskowania rowniez na pierwsze dziecko (pismo w cas). Podobno lepiej z e by koordynacje ustalano w stosunku do wszystkich dzieci, bez wylaczania pierwszego dziecka... moze po to, zeby za granica mogli zabrac swiadczenia na wszystkie
albo nie wiem jakie inne znaczenie mogloby to miec 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam przypadek Pani, której mąż pracuje w Niemczech. Pani ma dwójkę dzieci z mężem i najstarsze dziecko panieńskie. zawnioskowała na 2 i 3 czyli te z małżeństwa a dziś pod koniec dnia też widziałam to pismo, co radzicie w takiej sytuacji. Tak jak piszą dopisać pierwsze dziecko - generalnie to ona wnioskuje i wszystkie dzieci jej. Jak to widzicie?kb pisze:W przypadkach pracy za granica ministerstwo przyslalo pismo, w ktorym namawia nas, zebysmy my namawiali klientowdo wnioskowania rowniez na pierwsze dziecko (pismo w cas). Podobno lepiej z e by koordynacje ustalano w stosunku do wszystkich dzieci, bez wylaczania pierwszego dziecka... moze po to, zeby za granica mogli zabrac swiadczenia na wszystkie
albo nie wiem jakie inne znaczenie mogloby to miec
Oprócz małżeństwo, żona w Polsce mąż w Anglii - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Pan Tomek sygnity
burmistrz sklad rodziny
stale powtarzajacy się brak
nie wpisała męża
Duży problem - osoby bez małżeństwa
decyzja
urlop bezpłatny
weryfikacja
Wnioski złożone przez bank
wzór wezwnia - pomocy
dziecko własne i dziecko pod opieką prawną
umowa o pracę tymczasową