Mam dziwną sytuację - pomocy! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 maja 2014, 12:04

Witam. Wczoraj złożyłem wniosek o zaległe pieniążki i z tym problemów ma nie być, ale nie złożyłem kolejnego wniosku o dalszy zasiłek ponieważ bardzo miła Pani po cichu powiedziała mi, że mogą być z tym jakieś problemy i mogą mnie czekać jakieś konsekwencje. Ja opieukuje się dziadkiem dziadek ma tylk syna(mojego tate:) ) ale on pracuje i nie ma możliwości przejść na emeryturę. Dostałem wniosek i mam się zastanowić nad tym. We wniosku jest punkt że "pierwsza osoba z pokrewieństwa" nie wiem do czego dokładnie Pani zmierzała. Nie wiem czy składać wniosek dalej bo podpisujemy się pod odpowiedzialnością karną i nie chcę mieć problemów potem. Wydaję mi się że chodziło o to Pani że jest w końcu syn dziadka i on się może zwolnić i opiekować ojcem a wnuczek już niby nie. Wiecie coś może na ten temat? Czy nie ma problemu żebym dalej złożył wniosek o dalszy zasiłek dla opiekuna? Bo jak już mówiłem jest tylko syn i potem wnuczek. No ale mój tata pracuje na rodzinne utrzymanie i nie ma jakiejś większej pensji tylko najniższą krajową...
kabanos

Napisano: 22 maja 2014, 12:42

Masz rentę rodzinną? Pracujesz? Studiujesz?
Jeżeli nie, złóż wniosek
lalala

Napisano: 22 maja 2014, 13:30

To Twój ojciec pracuje a Ty liczysz na darmowe pieniążki ?. Za robotę się weź bo już widzę jak Ty się dziadlkiem opiekujesz. Dobrze Ci w OPS powiedzieli. U nas też kiedyś przyznawaliśmy wnukom jak syn czy córka pracowali, teraz nie ma takiej opcji. Tylko pokrewieństwo w lini prostej i koniec.
GaGarin

Napisano: 22 maja 2014, 13:35

jeżeli wcześniej pobierałeś do czerwca 2013 r. to znaczyże spełniałeś przesłanki więc nie ma sie nad czym zastanawiać tylko złożyć wniosek
marta12

Napisano: 22 maja 2014, 14:12

no pewnie że składaj i powinieneś dostać bo to ciągłość od tamtej wstrzymanej decyzji
Gość

Napisano: 22 maja 2014, 14:17

tak jest,jesli z mocy prawa wygasło ci w 2013 roku,składaj bez żadnych konsekwencji.
do tych mądrali-i tak wyjdzie czy sie opiekuje czy nie bo przeciez wywiad jest robiony.....a ze wam nagle sie przypomnialo ze jednak wnuczek nie moze....korzystacie poprostu z tego ze od maja ustawa weszla i kombinujecie jak by tu teraz cofnac.
to sa prawa nabyte drodzy koledzy i kolezanki.
nawet zwierzeta tak nie postepuja wstyd mi za takich kolegow i kolezanki po fachu.
szymek

Napisano: 22 maja 2014, 14:50

GaGarin pisze:To Twój ojciec pracuje a Ty liczysz na darmowe pieniążki ?. Za robotę się weź bo już widzę jak Ty się dziadlkiem opiekujesz. Dobrze Ci w OPS powiedzieli. U nas też kiedyś przyznawaliśmy wnukom jak syn czy córka pracowali, teraz nie ma takiej opcji. Tylko pokrewieństwo w lini prostej i koniec.
Nienawidzę takich ludzi jak Ty. Uwierz mi, że chciałbym bardzo ale to bardzo iść do pracy i nie wstydzić się tego co teraz robie. Podnieść dziadka, zmienić papers, wytrzeć usraną dupę zmienić kalesony które są ojszczane albo siedzi na fotelu i sika albo sra, wycieraj. On nie potrafi sam chodzić a co ma leżeć do 15 aż ktoś z pracy wróci aby podać mu śniadanie? Mam 23 lata a zajmuję się takim czymś i się tym brzydzę, ale nie mam innego wyjścia. Rodzice muszą pracować aby ktoś utrzymał dom. Pozdrawiam Cie wielki człowieku pracy.
kabanos

Napisano: 22 maja 2014, 14:55

kabanos, takie wpisy jak tego pożal się Boze GaGarina się ignoruje. Szkoda nerwów na tego typu typy :x
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 22 maja 2014, 15:01

o tak gagarin IGNOR :mrgreen:
szymek

Napisano: 22 maja 2014, 16:31

Najlepiej oceniać jak się nie zna sytuacji. Nie martw się kochana mam to samo. I nauczyłam się że nie można patrzeć na zawieść ludzi bo by cię zjedli. A taki GaGarin to niech sobie swoje mądrości schowa gdy on będzie stary i potrzebował pomocy. Ja go olewam bo to wcalle nie darmowa praca a jeśli on pracuje w OPS to zastanawiam się co on tam robi. Zero pokory, współczucia, zrozumienia i na pewno zero znajomości w przepisach co świadczy o tym fakt że mówi żeby nie składać. A przepisy mówią żeby składać. Ale cóż gamoń zawsze będzie gamoniem i zajmuje tylko posadę którą by mogła przejąć inteligentna osoba wykonująca rzetelnie swoją pracę. A nie taki gamoń co nawet nie zna przepisów tylko obraża innych bo nie ma nic do powiedzenia. Ja złożyłam dziś na babcię i nie było żadnego problemu.Pozdrawiam Cię
amanda22

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x