Mam pozostawić wniosek bez rozpatrzenia czy wydać decyzję od - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 09 mar 2017, 11:35

WYSŁAŁAŚ WEZWANIE DO POPRAWIENIA WNIOSKU MAM NADZIEJĘ, ŻE POD RYGOREM POZOSTAWIENIA BEZ ROZPATRZENIA. GOŚĆ NIE STAWIŁ SIĘ W WYZNACZONYM TERMINIE WIĘC POZOSTAWIASZ WNIOSEK BEZ ROZPATRZENIA. MASZ NA TO PRZEPISY PRAWA.
visa

Napisano: 09 mar 2017, 11:43

Zrobisz jak uważasz.... ale jak gość wysmaruje skargę na bezczynność organu to się nie pozbierasz.

Wezwać to też można do uzupełnienia kropki, przecinka czy myślnika w dacie.Ale zastanówcie się czy akurat to wezwanie w takim przypadku ( w tym konkretnym) jest uzasadnione .
Analogicznie- gdyby wnioskodawca w dochodach wykazał zasiłek okresowy i nie chciał poprawić wniosku - zostawicie bez rozpatrzenia?????? czy rozpatrzycie nie uwzględniając zasiłku okresowego w dochodach.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 mar 2017, 11:53

~o~ pisze:
Wezwać to też można do uzupełnienia kropki, przecinka czy myślnika w dacie.Ale zastanówcie się czy akurat to wezwanie w takim przypadku ( w tym konkretnym) jest uzasadnione .
.
w tym przypadku jest ... wpisał obcą osobę ... żeby dać odmowę musi być poprawnie ustalony skład rodziny i temu służy wezwanie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 12:07

No ja wszystko rozumiem - tak to wygląda z naszego punktu widzenia. A co byście zrobili jeżeli na wezwanie gość przyjdzie i napisze oświadczenie, że podtrzymuje swój wniosek , że uważa partnerkę za członka rodziny zwłaszcza ,że z nim mieszka i urodzi jego dziecko.
~o~
VIP

Napisano: 09 mar 2017, 12:26

odmowa na podstawie definicji rodziny
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 12:32

Czyli wracamy do początku.... decyzja odmowna z powodu przekroczenia kryterium ze szczegółowym uzasadnieniem , że partnerka nie może być czlonkiem rodziny z uwagi na definicję rodziny( art. 3 pkt.16 )
~o~
VIP

Napisano: 09 mar 2017, 12:48

~o~ pisze:Czyli wracamy do początku.... decyzja odmowna z powodu przekroczenia kryterium ze szczegółowym uzasadnieniem , że partnerka nie może być czlonkiem rodziny z uwagi na definicję rodziny( art. 3 pkt.16 )
no patrz wyszło na Twoje :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 12:56

Bo ja taka upier... baba jestem..... nie daje łatwo za wygraną :lol:
~o~
VIP

Napisano: 09 mar 2017, 13:04

~o~ pisze:Bo ja taka upier... baba jestem..... nie daje łatwo za wygraną :lol:
:lol:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 14:21

też nie wliczyłam konkubenta do składu rodziny bo wnioskodawczyni miała jeszcze męża(!!!) sprawa trafiła do SKO ,a oni nakazali mi prawidłowo ustalić skład rodziny ponieważ w wyjaśnieniu "Rodzina" jest słowo: "odpowiednio ..." wskazali na wyrok: II SA/Lu 531/15
masakra jakaś, także nie zbadane są wyroki SKO :)
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x