Mam wątpliwosć, czy odwołanie podpisał adresat decyzji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 kwie 2023, 9:10

Wydałam decyzję odmowną na ŚP. Osoba niepełnosprawna i opiekun mają te same imiona i nazwiska jest to ojciec i syn. Pan niepełnosprawny jest osobą bardzo roszczeniową, ma do wszystkich urzędników, instytucji chyba w całym województwie pretensje, pisze skargi, odwołania, sam nie wie czego chce. Dostał znaczny st. niepełnosprawność oczywiście z odwołania, no i chciał świadczenie. Wiadomo, że sam na siebie nie mógł złożyć, no to złożył syn, podejrzewam, że we wniosku konto jest tatusia i w przypadku przyznania syn nie zobaczyłby nawet złotówki.
Dostał odmowę, bo Pan chodzący, rządzi całą rodziną ( były niebieskie karty, nadużywanie alkoholu), jego żona jest zdrowa ( emerytka), a opieka syna polega na wożeniu ojca samochodem.
Po otrzymaniu decyzji odmownej syn cicho siedział, za to tatuś bez przerwy wydzwaniał, wygrażał i w ostatnim dniu przyniósł odwołanie.
Ja go nie widziałam, ale inne osoby pracujące w urzędzie widziały go jak na korytarzu coś pisał. Jestem pewna, że tego odwołania nie napisał syn, tylko jak to udowodnić, nazywają się tak samo.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 12 kwie 2023, 9:14

Syn złożył wniosek o ŚP na ojca więc jego podpis masz. Sprawdź z podpisem na odwołaniu. Jak są podobne nie wchodziłbym w to, bo nie jestem grafologiem.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 12 kwie 2023, 9:17

jak się podejrzewa popełnienie przestępstwa to będąc urzędnikiem ma się obowiązek zgłosić do odpowiednich organów ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 kwie 2023, 9:19

Podpis na wniosku jest podobny jak w odwołaniu, bo pewnie wniosek też tatuś wypełniał.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 12 kwie 2023, 9:24

Tom. pisze:
12 kwie 2023, 9:17
jak się podejrzewa popełnienie przestępstwa to będąc urzędnikiem ma się obowiązek zgłosić do odpowiednich organów ;)
Wiem o tyn, ale to walka z wiatrakami, przeciwko temu panu gmina złożyła wniosek do prokuratury parę lat temu i sprawa od 5 lat jest w sądzie i nie może się zakończyć, bo pan ciągle coś wypisuje, nie stawia się na rozprawy.
Pewnie wyślę tak jak jest, niech teraz wydzwania do SKO, ale myślę, że jest im znany.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 12 kwie 2023, 9:28

Ruda1 pisze:Podpis na wniosku jest podobny jak w odwołaniu, bo pewnie wniosek też tatuś wypełniał.
Czekaj chcesz mi powiedzieć, że wniosek uznałaś za prawidłowo wypełniony i go rozpatrzyłaś nie kwestionując podpisu a teraz podpis na odwołaniu Ci przeszkadza ? Odpuść i tak to SKO i WSA utrzyma. Jest żona bez orzeczenia.
Tom. pisze:jak się podejrzewa popełnienie przestępstwa to będąc urzędnikiem ma się obowiązek zgłosić do odpowiednich organów ;)
Nie podpowiadaj bo się dziewczyna samozaora :D
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem