mama w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 cze 2010, 19:13

Czy po mimo tego że moje dochody wskazują na to że mogę dopłacać do utrzymania mamy w DPS-ie mogę się od tego uchylić? Po pierwsze to kwota jaką na mnie nałożyli jest strasznie wysoka a mianowicie 1200zl,po drugie nie czuję się w obowiązku dopłacania ponieważ sama nigdy nie otrzymywałam żadnej pomocy od matki,nie mieszkała ze mną,nie pomagała finansowo w żaden sposób,od kilku lat nie miałam z nią kontaktu ponieważ nadużywała alkoholu, dawno temu przeprowadziła się w inną stronę polski a ja mieszkałam z babcią ...dlaczego niby teraz mam płacić takie duże pieniądze?Bardzo proszę o pomoc jak można ewentualnie uchylić się od tych kosztów ewentualnie zmniejszyć jej kwotę. Jestem załamana tą sytuacją...z góry dziękuje i pozdrawiam
~Rafałek

Napisano: 19 cze 2010, 3:07

Jaka szkoda Rafałku że jesteś \"załamana\". Sorry - nie wierzę Ci że MOPS a takiej sytuacji ustalił kwotę 1200zł. Czyżby Zdziś dalej drążył temat i podpuszczał...???
~ola

Napisano: 21 cze 2010, 12:40

olu, Jak Ty tak rozumiesz problemy ludzi to lepiej zmień zajęcie.

Nie wierzysz, że MOPS ustalił taką sumę ?! Hmmm... to poczytaj to forum, może zrozumiesz chociaż w to wątpię, że nic prócz kasy się nie liczy dla MOPSu. Jak ma to niech płaci.

Pracownicy MOPS przypominają śledczych, windykatorów, ale ciężko uznać ich za pomoc społeczną.
~Zdzisław

Napisano: 21 cze 2010, 16:04

Widać, że niektórzy zabierający głos nie wiedzą o czym piszą. To ile Ty \"Rafałku\" zarabiasz, że bezduszna pomoc społeczna każe Ci płacić 1.200 zł??? Przecież 250% musisz mieć a ewentualnie z tego \"ponad 250%\" ustala się z rodziną.
~miki

Napisano: 25 cze 2010, 12:05

Tak jak miki,ale jeszcze gmina musi z tobą Rafałku zawrzeć umowę na odpłatność.
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x