marnotrawienie środków - zmiana świadczeniobiorcy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lis 2013, 12:44

mam pytanie, czy wg Was jest możliwość zmiany świadczeniobiorcy zasiłku na inną osobę z rodziny? otóż mam rodzinę - brat (kawaler, bezrobotny, lubi wypić) mieszka z drugim bratem i jego rodziną.
Ten brat kawaler otrzymał zasiłek (na żywność z programu rządowego na 3 miesiące) , na niego decyzja (tzn, cała rodzina uwzględniona tylko że wnioskodawcą jest brat kawaler) no i oczywiście zakupił gorzały i jeszcze awantury robił domownikom. Jak można zmienić świadczeniobiorcę na tego drugiego brata w trakcie trwania świadczenia???? POMOCY
~bb

Napisano: 21 lis 2013, 18:15

Jeżeli są pieniądze marnotrawione, jest zapis w ustawie nie pamiętam art. możemy zamienić na pomoc w naturze np. na produkty żywnościowe, środki czystości itp. Musisz dołączyć informację do wyw. o tej sytuacji i niech złoży oświadczenie osoba nie pijąca z rodziny ze wyraża zgodę na taką zmianę. Ja bym tak zrobiła.
~Aleksandra

Napisano: 21 lis 2013, 21:14

środki czystości nie moga być z programu rządowego \" pomoc państwa w zakresie dożywiania\"
~madame

Napisano: 22 lis 2013, 14:09

jak marnotrawi to odmów pomocy
~123

Napisano: 22 lis 2013, 17:10

a zrobiłam tak uchyliłam decyzję na podstawie art. 11, 106 ust.5 i już, wzięłam wniosek od brata i brat będzie pobierał kasę (pomoc i tak dla rodziny całej)
~bb

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x