matka i córka pracuje w jednym mopsie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 17:33

Chcialam zapytac wszystkich znawcow prawa pracownikw opieki jak to jest mozliwe ze matka i corka pracuja w jednym mopsie dzis rano weszłam do opieki a tu widze corke pracowczki socjalnej z mojej miejscowosci z tad wiem ze one to matka i corka ta corka tam jest chyba tez pracownikiem socjalnym bo miala taki napis na bluzce pracownik socjalny wiec ja sie pytam jak to jest ze dla nas nie ma pracy chociarz chodzimy i prosimy i te panie socjalne wiedza ze nie mamy pracy ani pieniedzy a tu taka corkeczka dobrze ustawiona bo ma mamusie w opiece to i ona znalazla sobie ciepla posadke. czy moge to gdzies zglosic zeby sie tak nie dzialo bo to tak chyba nie powinnobyc no krew mnie zalewa jak takie rzeczy wiedze
wodanik

Napisano: 10 wrz 2015, 18:34

a może do kardiologa?
niktt

Napisano: 10 wrz 2015, 20:02

Albo najlepiej do hematologa, a może lepiej unikaj czosnku i kołka osikowego :lol:
miranda

Napisano: 10 wrz 2015, 22:39

MOPSy to sa urzedy, wiec nepotyzm nie jest niczym nowym. W MOPSie w ktorym dane mi bylo przez pewien okres pracowac zatrudnione byly siostry, ich siostrzenica, malzenstwo, kuzynki, kuzynka burmistrza. Ja bylam osoba z poza tego kregu, wiec umowy mi nie przedluzono, za to na moje miejsce przyjeto kogos z rodziny wladz i ta osoba bez problemu otrzymala umowe na czas nieokreslony. Takie rzeczy do TV sie nadaja.
Karolinka.

Napisano: 11 wrz 2015, 7:48

Nie ma czegoś takiego jak "OPIEKA SPOŁECZNA".
I do roboty!!!!
ewccia

Napisano: 11 wrz 2015, 8:12

Zgodnie z przepisami nie matka nie może być bezpośrednim przełożonym córki. W różnych działach albo na równoległych stanowiskach nie ma absolutnie przeszkód. Gdybyś miała uprawnienia do wykonywania zawodu pracownika socjalnego, startowała z tą córką na to samo stanowisko i ona by wygrała, a ty miałabyś uzasadnione podejrzenia, że to przez znajomości, a nie dlatego, że była lepszą kandydatką, to rozumiem pretensje. W innym wypadku, skoncentruj się lepiej na swoim poszukiwaniu pracy, bo szukanie dziury w całym u innych w niczym ci nie pomoże.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 11 wrz 2015, 9:54

Wydłużanie lat pracy może sprawić, że niedługo pojawią się konfiguracje: matka - córka - wnuczka.
Xman

Napisano: 11 wrz 2015, 12:03

wodanik pisze:Chcialam zapytac wszystkich znawcow prawa pracownikw opieki jak to jest mozliwe ze matka i corka pracuja w jednym mopsie dzis rano weszłam do opieki a tu widze corke pracowczki socjalnej z mojej miejscowosci z tad wiem ze one to matka i corka ta corka tam jest chyba tez pracownikiem socjalnym bo miala taki napis na bluzce pracownik socjalny wiec ja sie pytam jak to jest ze dla nas nie ma pracy chociarz chodzimy i prosimy i te panie socjalne wiedza ze nie mamy pracy ani pieniedzy a tu taka corkeczka dobrze ustawiona bo ma mamusie w opiece to i ona znalazla sobie ciepla posadke. czy moge to gdzies zglosic zeby sie tak nie dzialo bo to tak chyba nie powinnobyc no krew mnie zalewa jak takie rzeczy wiedze
no i troche cza ortografie znac aby w opiece robic :P
beaa

Napisano: 11 wrz 2015, 12:14

Tez chciałabym taką bluzkę:) Choćby Policja;-)
kolo32

Napisano: 12 wrz 2015, 15:05

jaką trzeba być fajtłapą, żeby nie znaleźć sobie pracy bez udziału mamusi, mając wyższe wykształcenie? (skoro ta córka pracuje w mopsie jako pracownik socjalny to musi mieć wyższe wykształcenie) nie wierzę w to, aby matka zaraziła miłością do tej pracy swoją córkę, bo jest to bardzo niewdzięczna praca, i żadna kochająca i mądra matka nie pozwoliłaby swojej córce pracować w takim czymś jak pomoc społeczna. Uważam, że wyżej opisana córka pracownika socjalnego najwyraźniej nie ma wstydu ani godności, gdyż ludzie nie trawią takich układzików, a tej córce widocznie dobrze jest z tym, że ludzie na nią klną. Nie dziwcie się pracownicy pomocy społecznej że ludzie was nie lubią, bo poprzez takie sytuacje jak córka pracująca w jednym mopsie z matką oraz pozwalanie na to - zniechęcacie do siebie swoich podopiecznych.
no_name

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x