matka, ojciec wspólnie wychowujacy dziecko. - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 mar 2016, 20:23

Witam. Rodzina czteroosobowa rodzice po rozwodzie. Brak zasądzonych alimentów,ale ugadali się z matką, że ojciec dobrowolnie będzie dawać określoną kwotę. Dzieci przebywają z matką. Brak wyroku o alimentach. Ojciec zajmuje się dziećmi, kiedy matka nie może Wydaje się, że jest super. Ale tata chce brać 500 na jedno dziecko. Uważa że jest do tego uprawniony. Może i tak. Tylko jaki skład rodziny , tylko o to mi chodzi. Bardzo proszę. Sądzę, że wcześniej czy później będziecie mieć taki przypadek
Jaki skład rodziny

Napisano: 30 mar 2016, 20:57

CZY TO TAKIE TRUDNE?. WIDZE, ŻE ZAGLĄDACIE. TAK CIĘŻKO NAPISAĆ JAK W W PODOBNEJ SYTACJI ZROBILIŚCIE.MYŚLAŁAM, ŻE FORUM JEST MIEJSCEM, GDZIE MOŻEMY SOBIE WZAJEMNIE POMÓC. niestety TAK NIE JEST. BĘDZIECI I WY KIEDYŚ POTRZEBOWALI POMOCY.
Jaki skład rodziny

Napisano: 30 mar 2016, 20:58

ja bym policzyła rodzinę 3 osobową, matka rozwódka a dzieci z nią mieszkają
Gabrycha.A
Stażysta
Od: 24 mar 2016, 13:36
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2016, 20:59

Jaki skład rodziny pisze:Witam. Rodzina czteroosobowa rodzice po rozwodzie. Brak zasądzonych alimentów,ale ugadali się z matką, że ojciec dobrowolnie będzie dawać określoną kwotę. Dzieci przebywają z matką. Brak wyroku o alimentach. Ojciec zajmuje się dziećmi, kiedy matka nie może Wydaje się, że jest super. Ale tata chce brać 500 na jedno dziecko. Uważa że jest do tego uprawniony. Może i tak. Tylko jaki skład rodziny , tylko o to mi chodzi. Bardzo proszę. Sądzę, że wcześniej czy później będziecie mieć taki przypadek
Tutaj ważne jest co mówi wyrok sądu na temat tego komu powierzona jest opieka nad dziećmi. Jeżeli według wyroku to matka się nimi zajmuje i z matką zamieszkują to wtedy ona jest uprawniona do pobierania świadczenia. Nie wpisuje jednak tych dobrowolnych alimentów. A z ojcem to może się co najwyżej mogą jakoś dogadać, że np będzie jej płacił mniej tych dobrowolnych alimentów albo ona może mu z własnej dobrej woli oddawać część świadczenia
Gość

Napisano: 30 mar 2016, 21:39

Dzięki za zainteresowanie. Wyroku nie widziałam. Sądzę jednak, że z prawa do 500+ ma matka mimo, że ojciec (jak twierdzi)zajmuje się dziećmi gdy ona pracuje.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x