matka, ojciec wspólnie wychowujacy dziecko.
matka, ojciec wspólnie wychowujacy dziecko.
Witam. Rodzina czteroosobowa rodzice po rozwodzie. Brak zasądzonych alimentów,ale ugadali się z matką, że ojciec dobrowolnie będzie dawać określoną kwotę. Dzieci przebywają z matką. Brak wyroku o alimentach. Ojciec zajmuje się dziećmi, kiedy matka nie może Wydaje się, że jest super. Ale tata chce brać 500 na jedno dziecko. Uważa że jest do tego uprawniony. Może i tak. Tylko jaki skład rodziny , tylko o to mi chodzi. Bardzo proszę. Sądzę, że wcześniej czy później będziecie mieć taki przypadek
Re: matka, ojciec wspólnie wychowujacy dziecko.
CZY TO TAKIE TRUDNE?. WIDZE, ŻE ZAGLĄDACIE. TAK CIĘŻKO NAPISAĆ JAK W W PODOBNEJ SYTACJI ZROBILIŚCIE.MYŚLAŁAM, ŻE FORUM JEST MIEJSCEM, GDZIE MOŻEMY SOBIE WZAJEMNIE POMÓC. niestety TAK NIE JEST. BĘDZIECI I WY KIEDYŚ POTRZEBOWALI POMOCY.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja bym policzyła rodzinę 3 osobową, matka rozwódka a dzieci z nią mieszkają
Tutaj ważne jest co mówi wyrok sądu na temat tego komu powierzona jest opieka nad dziećmi. Jeżeli według wyroku to matka się nimi zajmuje i z matką zamieszkują to wtedy ona jest uprawniona do pobierania świadczenia. Nie wpisuje jednak tych dobrowolnych alimentów. A z ojcem to może się co najwyżej mogą jakoś dogadać, że np będzie jej płacił mniej tych dobrowolnych alimentów albo ona może mu z własnej dobrej woli oddawać część świadczeniaJaki skład rodziny pisze:Witam. Rodzina czteroosobowa rodzice po rozwodzie. Brak zasądzonych alimentów,ale ugadali się z matką, że ojciec dobrowolnie będzie dawać określoną kwotę. Dzieci przebywają z matką. Brak wyroku o alimentach. Ojciec zajmuje się dziećmi, kiedy matka nie może Wydaje się, że jest super. Ale tata chce brać 500 na jedno dziecko. Uważa że jest do tego uprawniony. Może i tak. Tylko jaki skład rodziny , tylko o to mi chodzi. Bardzo proszę. Sądzę, że wcześniej czy później będziecie mieć taki przypadek
Dzięki za zainteresowanie. Wyroku nie widziałam. Sądzę jednak, że z prawa do 500+ ma matka mimo, że ojciec (jak twierdzi)zajmuje się dziećmi gdy ona pracuje.
Oprócz matka, ojciec wspólnie wychowujacy dziecko. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Panna z dzieckiem 500
data wpływu a data wydania decyzji
Co dołączyć do wniosku
Sprzedaż ziemi
dzieci pozostające pod opieką prawną
stypendia
alimenty nie otrzymane
data i podpis
załączniki do wniosku
Samotne bez alimentów
wnioski elektroniczne
zaświadczenie