maturzyssta FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 kwie 2014, 10:59

jak traktujecie maturzystów?? czy jest uczniem do 31.08 czy do momentu otrzymania świadectwa szkolnego??
olaaaaa

Napisano: 29 kwie 2014, 11:05

maturzysci do końca sierpnia sa uczniami ja mam za to problem jak traktowac studenta który teraz sie obronił
gosiaaa

Napisano: 29 kwie 2014, 11:11

Osoba jest studentem do daty ukończenia studiów lub daty skreślenia z listy studentów. Za dzień ukończenia studiów uważa się datę:

złożenia przez studenta egzaminu dyplomowego,

złożenia przez studenta ostatniego wymaganego planem studiów egzaminu – w przypadku kierunków lekarskich, lekarsko-dentystycznych i weterynarii,

zaliczenia przez studenta ostatniej przewidzianej w planach studiów praktyki – w przypadku kierunku farmacja.

coś kiedyś słyszałam że zależy od tego czy to licencjat czy magisterka.
Ze swojego doświadczenia wiem, że jak kończyłam licencjat to nie musiałam oddawać legitymacji itd. (nawet głośno o tym było w tv), a przy magisterce już obowiązkowo
olaaaa

Napisano: 29 kwie 2014, 11:14

więc jeśli chodzi o mgr to byłabym pewna że do obrony pracy mgr, natomiast przy licencjacie bym sie zastanawiała
olaaa

Napisano: 29 kwie 2014, 11:16

ja mam własnie studenta pierwszego stopnia, 3,5 letnie
gosiaaa

Napisano: 29 kwie 2014, 13:42

Ja przyznaję do końca września z adnotacją, ze jeśli pójdą na studia to zaświadczenie z uczelni (co prawda przynoszą je w październiku) ale dostarczają zaświadczenie, że są przyjęci na studia
xmaja

Napisano: 30 kwie 2014, 9:44

art. 167 ust. 2. Datą ukończenia studiów jest data złoŜenia egzaminu dyplomowego, w przypadku
kierunków lekarskiego, lekarsko-dentystycznego i weterynarii - data złoŜenia ostatniego
wymaganego planem studiów egzaminu, a w przypadku kierunku farmacja - data zaliczenia
ostatniej, przewidzianej w planie studiów praktyki.
2a. Osoba, która ukończyła studia pierwszego stopnia, zachowuje prawa studenta do dnia
31 października roku, w którym ukończyła te studia.
wiec czy prawa studenta sa jednoznaczne z sa jednoznaczne z uczeniem się
gosiaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x