metryka sprawy- przy kontroli obowiązkowa?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
tel.80
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

metryka sprawy- przy kontroli obowiązkowa?

Post autor: tel.80 »

Witam mam pytanie czy przy kontroli obowiązkowa jest metryka sprawy.?
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: metryka sprawy- przy kontroli obowiązkowa?

Post autor: heiland »

Nie, bo metryka jest obowiązkowa cały czas.
tel.80
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Ale chodzi mi o to czy drukowaći załączać do wniosku.to tak naprawdęprzy każdej zmnienie tony papieru.
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: Minion »

Miałem kontrol. Nawet się nie zapytali o metryki. Ja nie robię bo w systemie same się tworzą. Chociaż w IZYDZIE to każde wejście na wniosek widnieje jako zmiana także ja się tym nie przejmuję :D Gorzej mnie martwi nowy okres zasiłkowy bo mam być sam a stado bab przyjdzie po 500+...
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

tel.80 pisze:Ale chodzi mi o to czy drukowaći załączać do wniosku.to tak naprawdęprzy każdej zmnienie tony papieru.
No to pisz dokładniej o co Ci chodzi.
Metryki mogą być w wersji elektronicznej wtedy nie ma potrzeby ich przechowywania w wersji papierowej.
tel.80
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Dzięki Minion ja teżpracuje na IZYDZIE to tak jak mówisz każde wejście jako modyfikacja.
500+ke
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: 500+ke »

Minion pisze:Miałem kontrol. Nawet się nie zapytali o metryki. Ja nie robię bo w systemie same się tworzą. Chociaż w IZYDZIE to każde wejście na wniosek widnieje jako zmiana także ja się tym nie przejmuję :D Gorzej mnie martwi nowy okres zasiłkowy bo mam być sam a stado bab przyjdzie po 500+...
Minion a jakbyś mógł powiedzieć co dokładnie kontrolują? na co zwracają uwagę? jakie są zastrzeżenia itd? :) z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: Minion »

500+ke pisze:
Minion pisze:Miałem kontrol. Nawet się nie zapytali o metryki. Ja nie robię bo w systemie same się tworzą. Chociaż w IZYDZIE to każde wejście na wniosek widnieje jako zmiana także ja się tym nie przejmuję :D Gorzej mnie martwi nowy okres zasiłkowy bo mam być sam a stado bab przyjdzie po 500+...
Minion a jakbyś mógł powiedzieć co dokładnie kontrolują? na co zwracają uwagę? jakie są zastrzeżenia itd? :) z góry dziękuję :)
Sprawdzali ROPSy (czy wnioski przesyłaliśmy zgodnie z terminem (14 dni).
Sprawdzali jeżeli w systemie miałaś/eś kilka zdarzeń do jednego wniosku i trzeba było milion wytłumaczeń pisać..
Sprawdzali zwrotki i nienależnie pobrane. :)
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Minion pisze:Sprawdzali ROPSy (czy wnioski przesyłaliśmy zgodnie z terminem (14 dni).
Z czego wynika ten termin? :shock:
Walka z wiatrakami since 1998.
500+ke
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: 500+ke »

Minion pisze:
500+ke pisze:
Sprawdzali ROPSy (czy wnioski przesyłaliśmy zgodnie z terminem (14 dni).
Sprawdzali jeżeli w systemie miałaś/eś kilka zdarzeń do jednego wniosku i trzeba było milion wytłumaczeń pisać..
Sprawdzali zwrotki i nienależnie pobrane. :)
Jak zwrotki? Kiedy decyzje wysłane, odebrane? Czy po uprawomocnieniu wysyłane decyzje uchylające do ROPS, daty?
ODPOWIEDZ