mężatka mieszka z konkubinem, który jest ojcem urodzonego dziecka ale w akcie urodzenia ojcem jest mąż matki. Czy wypłacić becikowe ? skąd wziąć dokument ,że ojciec / mąż matki / nie pobrał jeżeli matka jest w innym związku i nie utrzymuje kontaktu z mężem.
owszem mieszka z kochankiem , który jest biologicznym ojcem dziecka ale gdzie szukać czy ojciec prawny / ten z odpisu nie pobral becika/ nie ma zaprzeczenia ojcostwa
ale ona nie utrzymuje z nim kontaktu to skąd ma miec dowód osobisty a my jako miejsce jej pobytu wiemy już że nie jest on ojcem . Ona na naszym terenie tylko zamieszkuje czasowo u kochanka. czy mogę ją wyslać do stałego miejsca zameldowania??
ale skąd wiesz, że nie jest ojcem dziecka? masz na to dokumenty? bo dopiero wtedy możemy stwierdzić czy jest tak jak mówi. To już jej problem ciąża nie trwała 9 tygodni tylko około 9 miesięcy. wiosek składa się w miejscy zamieszkania a nie zameldowania.
proszę o podanie art. na jaki powołać się żeby żądać zaświadczenia z miejsca zameldowania o tym, że osoba nie pobiera becikowego w miejscu zameldowania tylko w miejscu zamieszkania( osoba pyta mnie na jakiej podstawie chcę takiego zaświadczenia )