Pani złożyła wniosek na 2 i 3 dziecko w IV.2016r. Partner i ojciec dziecka 3 pracuje za granicą. Wysłaliśmy wniosek do ROPS. W VII.2016r. dostaliśmy odpowiedź że w stosunku do 2 dziecka nie zachodzi koordynacja i my mamy przyznać (ojciec dziecka mieszka i pracuje w Polsce), a na 3 dziecko dostaliśmy decyzję z ROPS do realizacji(bo ojciec a partner wnioskodawczyni pracuje w Czechach).
W XI.2016. wnioskodawczyni wyszła za mąż za obecnego partnera, informując nas poprzez oświadczenie, które przekazaliśmy do ROPSu.
W II.2017r. otrzymaliśmy pismo z ROPS o tym, że w stosunku do dziecka 2 zachodzi jednak koordynacja (mimo że uprzednio ustalili że ojciec tego dziecka mieszka i pracuje w Polsce)i karzą nam zweryfikować przyznaną przez nas decyzję na 2 dziecko (wypłacamy świadczenie) i podjęcie działań przewidzianych przepisami prawa....ROZUMIECIE COŚ Z TEGO?
Co zmienia fakt, że Pani ma 1 i 2 dziecko z ojcem który mieszka i pracuje w Polsce a z partnerem i obecnie od XI.2016 mężem 3 dziecko?
Co ja mam teraz zrobić z wydaną i realizowaną przez nas decyzją na to 2 dziecko? Uchylić? a od kiedy jak nie ma podanych terminów? Jest napisane "uprzejmie prosimy o ponowne zweryfikowanie sprawy oraz podjęcie działań przewidzianych przepisami prawa w związku z wydaną przez was dec..." Ponadto czekają na przekazanie informacji co pozwoli im na dalsze prowadzenie postępowania....
Czy na podstawie takiego pisma mam uchylić prawo do świadczenie wychowawczego na to 2 dziecko?