Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak to wygląda w księgowości, to oni prowadzą zadłużenie dla każdego dłużnika?? myślałam, że tylko zadłużenie ogółem:)
wiesz dla mnie twój problem jest bardzo abstrakcyjny...nie mam pojecia na podstawie jakich danych sporzadzacie sprawozdania i wogole...u mnie stan z księgowościa sprawdza się raz na miesiąc (należność główna) raz na kwartał (odsetki)...nie powiem nie zawsze wszystko gra szczególnie w odsetkach...ale robi sie to na bieżąco (koryguje) i nie ma problemu
PS. nie masz wyjscia idz do księgowej i powiedz ze chcesz salda należności poszczególnych dłużników inaczej z miejsca nie ruszysz
u mnie ksiegowosc ma kartoteke poszczególnych dłużników (konta analityczne - czy cóś) i moge sobie swobodnie do tego zajrzec tj. poprosic o wydruk, jak sie u was nie wiem
ten problem ciagnie sie od dwana tak mi sie wydaje bo ponoc wczesniej juz nie gralo tyle ze ksiegowa nic nie mowila teraz sie czepila. sprawozdania jak ida do UW to sa zatwierdzane czyli u nich jest chyba ok nie wiem juz jestem taka \"glupia\" ze nie wiem co mam robic.
tak jak mowilam ksiegowa ma ogolna kwoete i umywa rece nic nie podpowiedziala tylko rypla tekstem to jest twoj program ty na nim pracujesz i masz to w zakresie swoich obowiazkow.