Zanim Iga napiszesz takie słowa to zastanów się co z tymi co się opiekują swoimi matkami pomimo zabrania im zasiłku...Ja nie jestem żadnym pijaczkiem ani naciągaczem,już od pół roku(kiedy odebrano mi świadczenia przyznane BEZTERMINOWO!) opiekuję się dalej moją mamą po udarze mózgu i powiedz mi z czego ja mam żyć przy emeryturze mojej mamy 1060zł????kiedy same lekarstwa i środki higieny(pieluchy) to koszt ok.500zł miesięcznie tak więc proszę Cię abyś zanim kiedyś jeszcze raz napiszesz taki komentarz troszeczkę pomyślała też o tych co nie \"naciągają\"...
Moim zdaniem 0,5 % ludzi pobierających nie licząc rodziców względem dzieci oszukiwało. Teraz mamy 2 SZO i i obydwoje pracują, a żeby donieść dokumenty do nie bo żoneczkę albo mamusi nie mogą sami zostawić.
Ja mam niepełnosprawne dziecko od urodzenia MPDZ moja kolezanka tez ma takie dziecko ale ; samo chodzi ,jest pełnoletni i pracuje , a Ona do lipca miała świadczenie, on rente socjalna , emeryture po zmarłym męzu i dodatkowo On pracuje (bez umowy) i gdzie sprawiedliwośc ? Brak słów ilu naciągaczy brało od państwa pieniądze . Moje dziecko ma 15 lat skończone , jezdzi na wózku od urodzenia i nawet nie mam rodzinnego niw wspomne o zasiłku rehabilitacyjnym , takie kryterium śmieszne . Nigdy nie korzystałam z pomocy PFRON w tym roku poszłam do nich po pomoc w remoncie łazienki ,ale do nowego domu się nie nalezy jak panią staćna nowy dom oczywiście na kredyt to na łazienke tez moze za rok dwa CHORY KRAJ