I jeszcze jedno pytanie: dziecko ma na orzeczeniu symbol 03-L, czy w związku z tym musi przedstawiać jeszcze zaświadczenie od lekarza ?Moniuszko pisze:Mam pytanie, czy jest jakiś minimalny wiek od którego udzielacie pomocy w zakupie sprzętu elektronicznego ? Dostałam pytanie, czy rodzice mogą złożyć wniosek na 4 letnie dziecko z dysfunkcją słuchu, chcą zakupić dla niego komputer stacjonarny.
Zawsze mam wątpliwość co do wieku, ale może to jest kwestia , jaki chcą sprzęt i jak to uzasadnią.Moniuszko pisze:I jeszcze jedno pytanie: dziecko ma na orzeczeniu symbol 03-L, czy w związku z tym musi przedstawiać jeszcze zaświadczenie od lekarza ?Moniuszko pisze:Mam pytanie, czy jest jakiś minimalny wiek od którego udzielacie pomocy w zakupie sprzętu elektronicznego ? Dostałam pytanie, czy rodzice mogą złożyć wniosek na 4 letnie dziecko z dysfunkcją słuchu, chcą zakupić dla niego komputer stacjonarny.
tylko z B3 nie mogą dzieci (bo tu tylko osoby z umiarkowanym), B 1 i 4 dzieci mogą korzystać, fakt w regułce są jakieś niejasności, ale z treści programu wynika, że dzieci mogą, w B4 ewentualnie brać zaświadczenie lekarskie o ubytku słuchu w decybelachPCPR-Trz pisze:Zawsze mam wątpliwość co do wieku, ale może to jest kwestia , jaki chcą sprzęt i jak to uzasadnią.Moniuszko pisze:I jeszcze jedno pytanie: dziecko ma na orzeczeniu symbol 03-L, czy w związku z tym musi przedstawiać jeszcze zaświadczenie od lekarza ?Moniuszko pisze:Mam pytanie, czy jest jakiś minimalny wiek od którego udzielacie pomocy w zakupie sprzętu elektronicznego ? Dostałam pytanie, czy rodzice mogą złożyć wniosek na 4 letnie dziecko z dysfunkcją słuchu, chcą zakupić dla niego komputer stacjonarny.
Druga rzecz, która teraz zaczęła mnie zastanawiać. Adresatami B4 są osoby ze stopniem znacznym, umiarkowanym i orzeczeniem o niepełnosprawność. Natomiast definicja dysfunkcji narządu słuchu w B4 brzmi: "...należy przez to rozumieć dysfunkcję narządu słuchu stanowiącą powód wydania orzeczenia o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności, (...)" i dalej nie ma mowy o dzieciakach, które nie mają jeszcze stopni niepełnosprawności.