Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 gru 2015, 15:17

Nigdy nie miałam takiego przypadku 17letnia dziewczyna jest w MOW całodobowym Czy mam jej płacic zasiłek rodzinny i alimenty z Funduszu alimentacyjnego Baaaaaaaaaaaaaaardzo prosze o odpowiedź A jesli jej sie nalezy TO Z CZEGO TO WYNIKA dzieki serdeczne za odezwanie się
POEMATKA

Napisano: 10 gru 2015, 15:24

PROSZĘ
POEMATKA

Napisano: 10 gru 2015, 15:29

Dowiedz się, w związku z czym rodzic musi ponosić jakiekolwiek koszta, np. za wyżywienie, ubiór, środki czystości, itd...Jeżeli tak to jej się należą świadczenia
Cielaczka

Napisano: 10 gru 2015, 15:38

dzieki Cielaczka Już wiem ,że sie nie należy zasiłek rodz od miesiąca nastepującego po przyjeciu do MOWych ale nie wiem co ze świadczeniami z Funduszu alim Czy też od następnego miesiąca ?
POEMATKA

Napisano: 10 gru 2015, 16:14

A dlaczego od miesiąca następującego po miesiącu przyjęcia do MOW?Ja wypłacałam na takie dziecko ZR bo rodzić musiał ponosić koszty w związku z wyżywieniem dziecka i zapewnić inne niezbędne rzeczy . W ustawie jest napisane że instytucje muszą nieodpłatnie zapewniać pełne utrzymanie, wtedy się nie należy ZR.
Cielaczka

Napisano: 11 gru 2015, 8:34

ja też płacę matka płaci za wyżywienie i musi dostarczyć / opłacić inne też musi dostarczyć czy płacić za odzież, środki czystości i inne
gasiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x