Moduł I C 3 zaświadczenie do protezy - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 lip 2019, 12:30

Mam pytanie dotyczy modułu I obszar C zadanie Nr 3, czy dokonalibyście pozytywnej oceny formalnej wniosku i wysyłali go do eksperta w sytuacji gdy złożony wniosek jest wypełniony dobrze posiada dołączone dwie oferty proforma wraz ze specyfikacją, orzeczeniem w stopniu umiarkowanym 05-R, i zostało dołączone zaświadczenie lekarza (specjalista ortopeda - traumatolog), który w zaświadczeniu zaznacza że jest amputacja w zakresie ręki i w zakresie przedramienia, zaznacza że stan chorobowy jest stabilny jednak nie chce uzupełnić "oceny zdolności do pracy w wyniku zaopatrzenia w protezę, w której zastosowane zostaną nowoczesne rozwiązania techniczne" na druku zaświadczenia, czyli wychodzi na to ze nie we wszystkich rubrykach został uzupełniony poprawnie wniosek. nadmieniam że protezę na poziomie I lub II użytkuje dopiero od 2 tygodni. Wnioskodawca jest osobą aktywną zawodowo. Co byście zrobili odesłali zaświadczenie do zainteresowanego w celu poprawy czy ocenili formalnie pozytywnie i wysłali do eksperta.
Z góry dzięki za każda podpowiedź.
AngelikaPCPR
Praktykant
Od: 25 lip 2019, 10:30
Zajmuję się: AS

Napisano: 26 lip 2019, 8:59

W pierwszej chwili chciałam napisać, żeby prosić o uzupełnienie, ale sprawdziłam swoje wnioski z poprzednich lat i w kilku przypadkach też nic nie mam wpisanego :? Z drugiej strony, "praca" nie musi być priorytetową sprawą. Może wnioskodawca koncentrować się na innych celach, np. chce "zmniejszyć bariery ograniczające jego uczestnictwo w życiu społecznym". A trzecia sprawa, to i tak Ekspert PFRON ocenia sytuację.
Niestety nie podpowiem, co jest właściwe w tej sytuacji, ja tylko wytłumaczyłam swoje niedopatrzenia w poprzednich latach 8-) :D
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2019, 9:21

Myślę, że możesz wysłać do eksperta, zaznaczając w uwagach na skierowaniu, że lekarz w zaświadczeniu lekarskim nie uzupełnił oceny zdolności do pracy. Jednym z kryteriów przystąpienia do programu jest ocena zdolności do pracy przez eksperta PFRON, więc zobaczysz co on orzeknie.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 26 lip 2019, 9:55

Ja również bym odesłała do eksperta
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 30 lip 2019, 11:50

Dzięki za podpowiedzi :)