Moduł II
Moduł II
Witam, mam pytanie, na jaki okres zawieracie umowy ze studentami? Ja do końca semestru, tj. do 30.09.2015 r., z tym że mam problem, bo na zaświadczeniach z uczelni często widnieje data np. 26 czerwca 2015 r. Jak wówczas postępować? Czy umowe zwrzeć w takim przypadku do 30.09.2015 r. czy raczej wpisać datę z zaświadczenia?
Re: Moduł II
Ja wpisuje do końca semstru zgodnie z zaświadczeniem z uczelni. jesli semestr trwa do 15 sierpnia to 15 sierpnia
Też o tym myslałam, ale obawiam się, że w razie kontroli PFRON zarzuci mi, ze przeciez semestr formalnie konczy sie 30 wrzesnia. A poza tym mam taką sytuacje, ze ta sama uczelnia na dwóch różnych zaświadczeniach wpisała mi raz koniec semestru 30.09.2015 a raz 21 czerwca 2015 r. Co wtedy?
A ja rozliczenie wpisuję do końca lipca, a umowę zawieram do końca roku kalendarzowego.
Dzwoniłam do PFRON. Uzyskałam odpowiedź, że zakończenie semestru w czerwcu to bzdura. Semestr kończy sie 30.09.2015 r. dla studentów, a dla szkół policealnych 31 sierpnia. I to są daty prawidłowe.
A skąd PFRON wziął takie konkretne daty? Z tego co widać na zaświadczeniach z uczelni, daty te są różne.
nie mam zamiaru ujednolicać do dwóch wymyślonych dat. Mam w każdej teczce zaświadczenie z pieczątką każdej uczelni. Jeśli dziekanat oświadcza że semestr trwa tyle i tyle to co ja mam się z tym sprzeczać. a Skoro semestr trwa do końca czerwca np. to po co mam wiązać stuednta umowa na dlużej.
A nie można do końca roku kalendarzowego, tak jak robi to "PCPR", na wzór wczesniejszych wytycznych PFRON w "Zasadach ..."?
Umowy w ramach Modułu II i przedszkola były zawierane do dnia 31 grudnia roku, w którym została zawarta. Może można się tego trzymać
Umowy w ramach Modułu II i przedszkola były zawierane do dnia 31 grudnia roku, w którym została zawarta. Może można się tego trzymać
Oprócz Moduł II - Stare tematy przeczytaj również:
Moduł II AS
jednorazówka z tytułu przyjęcia dziecka do pr-ratunku!!!
obciążanie gmin na kontynuowanie nauki
rodzina zastęcza a świadczenie z kraju UE
Dofinansowanie do naprawy aparatu słuchowego
zgon rodzica biologicznego a decyzja o odpłatności
odsetki - liczyć czy nie
Wniosek o odstąpienie od opłaty
Bariery techniczne - limity
AS - B2
turnus rehab.
AS C3,4
AS - A2
EKSERT AS