Studentka w bieżącym semestrze złożyła wniosek o dofinansowanie studiów drugiego stopnia 1rok/1semestr (stacjonarne) oraz na studia pierwszego stopnia 1rok/1semestr (niestacjonarne).
Studentka w latach 2013-2017otrzymała dofinansowanie do studiów pierwszego stopnia (obecnie ten poziom nauki ukończyła, dofinansowano łącznie 6 semstrów) W 2015/2016 pobierała naukę na drugim kierunku również studia pierwszego stopnia (dofinansowano wówczas czesne pierwszy i drugi semestr, niestety studentka zrezygnowała po pierwszym roku).
Czy związku z tym, że miała już dofinansowanie do opłaty czesnego na studiach pierwszego stopnia w 2015/2016 r. z których zrezygnowała po pierwszym roku (nie mam podanego powodu rezygnacji, miałam tylko oświadczenie, studentki o rezygnacji)to obecnie nie można jej przyznać dofinansowania do studiów pierwszego stopnia na 1 rok/1 semestr gdyż zmieniła kierunek i ponownie rozpoczyna tą samą formę nauki od tego samego poziomu. W obecnej sytuacji przysługuje jej dofinansowanie do dodatku na pokrycie kosztów kształcenia do studiów drugiego stopnia. Dofinansowanie do opłaty studiów pierwszego stopnia będzie jej przysługiwać ewentualnie od drugiego roku? Czy dobrze zinterpretowano zasady na ten moment?
Moduł II ponowne rozpoczęcie studiów I stopnia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: program As
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Moduł II ponowne rozpoczęcie studiów I stopnia
mi się wydaje, że dobrze myślisz 

- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
Re: Moduł II ponowne rozpoczęcie studiów I stopnia
tak masz rację, miałam podobny przypadek.Dostałam odp. z PFRON, osoba nie otrzymuje dodatku i że w tym przypadku ma zastosowanie również ust20 pkt 3-4 kierunków działań na 2017olinka pisze:Studentka w bieżącym semestrze złożyła wniosek o dofinansowanie studiów drugiego stopnia 1rok/1semestr (stacjonarne) oraz na studia pierwszego stopnia 1rok/1semestr (niestacjonarne).
Studentka w latach 2013-2017otrzymała dofinansowanie do studiów pierwszego stopnia (obecnie ten poziom nauki ukończyła, dofinansowano łącznie 6 semstrów) W 2015/2016 pobierała naukę na drugim kierunku również studia pierwszego stopnia (dofinansowano wówczas czesne pierwszy i drugi semestr, niestety studentka zrezygnowała po pierwszym roku).
Czy związku z tym, że miała już dofinansowanie do opłaty czesnego na studiach pierwszego stopnia w 2015/2016 r. z których zrezygnowała po pierwszym roku (nie mam podanego powodu rezygnacji, miałam tylko oświadczenie, studentki o rezygnacji)to obecnie nie można jej przyznać dofinansowania do studiów pierwszego stopnia na 1 rok/1 semestr gdyż zmieniła kierunek i ponownie rozpoczyna tą samą formę nauki od tego samego poziomu. W obecnej sytuacji przysługuje jej dofinansowanie do dodatku na pokrycie kosztów kształcenia do studiów drugiego stopnia. Dofinansowanie do opłaty studiów pierwszego stopnia będzie jej przysługiwać ewentualnie od drugiego roku? Czy dobrze zinterpretowano zasady na ten moment?
Oprócz Moduł II ponowne rozpoczęcie studiów I stopnia - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?
Modul II - dodatek na tej samej formie
Karta Dużej Rodziny - czy można dokonać zwiększenia ?
AS C3 - oferta a specyfikacja - różnice
AS Mod I obszar B zad 2 dofinansowanie do szkolenia
Szkoła utworzona zgodnie z ustawą, a szkoła działająca na po
potrącenie 300 zł Moduł II Aktywny Samorząd
wyjaśnienia PFRON karencja o aplikowanie o pomoc w kolejnych
działalność rolnicza-zatrudnienie
naklejki - dofinansowene ze środków PFRON
zniszczenie weksla in blanco - kiedy i jak
rozliczenie umowy i zwrot oryginału faktury
problem z rozliczeniem as moduł I obszar C zadanie 2
kiedy mogę podpisać umowę na B2?
naprawa wózka umowa na dof. i refundacje w jednym