AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?

Post autor: MIŚKA »

Student złożył wniosek o dofinansowanie w ramach programu "Aktywny Samorząd" moduł II czesne + dodatek. P
Poprzednio studiował na studiach I stopnia ale zmienił szkołę . Obecnie rozpoczyna studia I stopnia semestr 2 rok, semestr 3, semestr ten był uprzednio dofinansowany ze środków PFRON. Wobec powyższego nie przysługuje mu dodatek. Student już kiedyś studiował na studiach I stopnia, które ukończył pomyślnie, dwa ostatnie semestry V i VI III roku studiów były dofinansowane ze środków PFRON PROGRAM STUDENT. Czy powinien mieć z tego tytułu pomniejszone czesne, minus 300 zł, czy dotyczy to tylko sytuacji w której student ukończył pomyślnie studia dofinansowane w całości przez PFRON?
MagdaPCPR
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna, Aktywny samorząd
Kontakt:

Re: AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?

Post autor: MagdaPCPR »

W mojej ocenie nic nie zmniejszasz. Przeczytaj dokładnie pkt 14 i 15 kierunków działań. Tam jest mowa że czesne ulega zmniejszeniu o 300 zł jeżeli miał dofinansowanie w ramach programu tzn w ramach aktywnego samorządu. o ten drobny szczegół zmieniły się kierunki w stosunku do roku 2016 r. gdzie była mowa o dofinansowaniu ze środków PFRON tzn że w ramach studenta i As-a. I tak samo jest przy dodatku na pokrycie kosztów kształcenia jest mowa o dofinansowaniu w ramach programu co oznacza konkretnie Aktywny samorząd. Nawet jeśli zmienił studia których nie ukończył a były one dofinansowane w ramach Studenta to teraz dofinansowanie mu przysługuje. Chyba że miał dofinansowanie z ASA no to nie.
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?

Post autor: PCPR-Trz »

Dobrze, że nie miałam takiego przypadku, ale muszę przyznać, że umknęło mi to!! MagdaPCPR, dzięki za zwrócenie na to uwagi.
ODPOWIEDZ