Student złożył wniosek o dofinansowanie w ramach programu "Aktywny Samorząd" moduł II czesne + dodatek. P
Poprzednio studiował na studiach I stopnia ale zmienił szkołę . Obecnie rozpoczyna studia I stopnia semestr 2 rok, semestr 3, semestr ten był uprzednio dofinansowany ze środków PFRON. Wobec powyższego nie przysługuje mu dodatek. Student już kiedyś studiował na studiach I stopnia, które ukończył pomyślnie, dwa ostatnie semestry V i VI III roku studiów były dofinansowane ze środków PFRON PROGRAM STUDENT. Czy powinien mieć z tego tytułu pomniejszone czesne, minus 300 zł, czy dotyczy to tylko sytuacji w której student ukończył pomyślnie studia dofinansowane w całości przez PFRON?
AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna, Aktywny samorząd
- Kontakt:
Re: AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?
W mojej ocenie nic nie zmniejszasz. Przeczytaj dokładnie pkt 14 i 15 kierunków działań. Tam jest mowa że czesne ulega zmniejszeniu o 300 zł jeżeli miał dofinansowanie w ramach programu tzn w ramach aktywnego samorządu. o ten drobny szczegół zmieniły się kierunki w stosunku do roku 2016 r. gdzie była mowa o dofinansowaniu ze środków PFRON tzn że w ramach studenta i As-a. I tak samo jest przy dodatku na pokrycie kosztów kształcenia jest mowa o dofinansowaniu w ramach programu co oznacza konkretnie Aktywny samorząd. Nawet jeśli zmienił studia których nie ukończył a były one dofinansowane w ramach Studenta to teraz dofinansowanie mu przysługuje. Chyba że miał dofinansowanie z ASA no to nie.
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE?
Dobrze, że nie miałam takiego przypadku, ale muszę przyznać, że umknęło mi to!! MagdaPCPR, dzięki za zwrócenie na to uwagi.
Oprócz AS MODUŁ II -300 TAK CZY NIE? - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
dodatkowe zapotrzebowanie na środki
Obsza C Zadanie nr 3 i 4 (koszty dojazdu)
dodatkowe środki na Aktywny Samorząd
Czy ktoś otrzymał już aneks - II transza????
Aktywny samorząd, a TYLDA - ktoś coś wie o programie
Moduł II semestr trwa do 30.09.2018
Przeniesienie środków między modułem II a I
aktywny samorząd moduł II udział własny
Modul II - dodatek na tej samej formie
Karta Dużej Rodziny - czy można dokonać zwiększenia ?
AS C3 - oferta a specyfikacja - różnice
AS Mod I obszar B zad 2 dofinansowanie do szkolenia
Szkoła utworzona zgodnie z ustawą, a szkoła działająca na po
potrącenie 300 zł Moduł II Aktywny Samorząd
wyjaśnienia PFRON karencja o aplikowanie o pomoc w kolejnych
Moduł II ponowne rozpoczęcie studiów I stopnia