Student złożył zaświadczenie z uczelni, z którego wynika że semestr trwa od 1.10.2017 do 30.09.2018. Są to studia jednolite mgr, które zostały skrócone z 10 semestrów do 8 semestrów. Aktualnie studiuje na 4 roku, sem 7. Jak rozliczyć semestr, który trwa do 30.09.2018 (sprawozdanie mamy zrobić do 15.04). Czy czesne wypłacić za połowę semestru czy za cały? Może miał ktoś podobny przypadek?
Ja mam 2 studentki na studiach podyplomowych gdzie semestr trwa od grudnia 2017 do maja 2018. Napisałam do PFRON w warszawie czekam na odpowiedź. Jeśli wypłacę przed zakończeniem semestru naruszę zasady programu. Jeżeli zostawię pieniądze i wypłacę po zakończonym semestrze naruszę warunki umowy z PFRON-em. Czekam na odpowiedź. Chociaż nie wiem czy otrzymam bo jak w lutym wysłałam zapytanie o interpretację kierunków działań to do dnia dzisiejszego żadna odpowiedź nie dotarła.
semestr trawa do 15-02-2018, a obowiązkowe praktyki do 30-09-2018, jak rozliczyć umowę? Same koszty kształcenia, tylko zaliczony semestr czy czekać na koniec praktyk,
Może ktoś z Was ma interpretację?