moge zameldowac
Re: moge zameldowac
soba mająca tytuł prawny do lokalu może w nim zameldować każdego nawet tego przebywającego w ZK
a nie odwiozą go na izbę wytrzeźwień jak się \"wstawi\" w urzędzie...?
Zwracam sie z ogromną prośba do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc.Trzy lata temu pochowałam 33letnią córkę i wychowuję po niej dziecko.Obecnie muszę wyprowadzić się z mieszkania w którym mieszkałam 30 lat gdyż po śmierci córki moje nieudane przez lat małżeństwo runęło.Mając 60 lat zaczynam życie od nowa z niewielką różnicą nie jestem już zdolna do pracy i mam głodową emeryturę.Serdecznie proszę o pomoc.
mekdo@op.pl
mekdo@op.pl
Katarzyno myślę że musisz się skontaktować z ludźmi zajmującymi się pomocą w twoim rejonie. To może być pracownik socjalny, stowarzyszenie, prawnik. Informacje które tu podajesz są bardzo ogólne, żeby ktoś zajął się tą sprawą musi mieć wiedzę o możliwościach na twoim terenie i realnej sytuacji prawnej twojej i wnuczki. Powodzenia trzymam kciuki.
proszę dowiedzieć się w sądzie jak uzyskać prawną opiekę nad wnucza tj. legalna rodzina zastępcza otrzymasz wtedy jakies pieniadze na utrzymanie dziecka - wnuczki. to jest praktykowane jub alimenty od ojca dziecka na koszty utrzymania . powodzenia
Oprócz moge zameldowac - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne przeczytaj również:
Szkolenie
PAL w klubie integracji Społecznej w ramach projektu systemowego
szkolenie 28 września 2009 Elbląg-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
Pomoc finansowa dla zdolnej młodzieży
KIS- od czego zaczac ????
małe mieszkanie
Co dalej?
praca
zawód wykinywany-praca socjalna
kreowanie wizerunku
proszę o pomoc!!!
Lider Klubu Integracji Społecznej w projekcie systemowym EFS MOPR
utworzyć KIS
ppow i pokl
PIO