mój niosek o przyłączenie po umorzeniu US. Proszę o uwagi - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 lis 2015, 15:58

Co myślicie o moim tworze. Proszę o poprawki. Ten wniosek dotyczy tych dłużników, którym US umorzył postępowanie a nie ma decyzji przyznających fa na ten okres świadczeniowy.

Wniosek
Na podstawie art. 27 ust. 3, ust. 3a ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. z 2015 poz. 859 z późn. zm.) oraz art. 9 ustawy z dnia 24 lipca 2015 r. o zmianie ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz. U z 2015 r., poz. 1302) Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ………. składa wniosek o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego prowadzonego w celu zaspokojenia roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów: ……. przeciwko dłużnikowi Panu ……………………. sygnatura akt: ……….. w związku z ustaleniem prawa do świadczenia z funduszu alimentacyjnego na rzecz w/w osoby uprawnionej.

Informujemy, iż zobowiązania Pana ………… zam. …………….. z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego na dzień …………. wynoszą:

- należność główna: .
- należność z odsetkami: .

W załączeniu:
1. Zestawienie zobowiązań dłużnika alimentacyjnego Pana ……………….

Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
Pegii

Napisano: 27 lis 2015, 10:11

czemu nikt nie pisze? jakie macie uwagi?
Pegii

Napisano: 27 lis 2015, 10:26

przede wszystkim to mysle ze nie moesz uzyc sformulowania, ze "Gminny Osrodek... sklada wniosek", wy jao osrodek nie mozecie sie przylaczyc do tego postepowania...to organ wlasciwy, czyli wojt sie przylacza...poza tym chyba wypadaloby wpisac w jakim okresie ma byc to przylaczenie i moze tez wzmianka o tym,ze naleznosc glowna wynosi ile wynosi z uwzglednieniem wygzekwowanych juz od dluznika naleznosci ...i jesli to wniosek gdzie juz nie ma wyplat z fa tylko zalegle fa to moze lepiej napisac ze w zwiazku z wypacanym we wskazanym okresie fa a nie w zwiazku z ustaleniem prawa do swiadczen
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 10:26

Jak dla mnie to wszystko ok ! ja pisze jeszcze o przyznaniu świadczeń na bieżący okres zasiłkowy czyli podaję znak decyzji, kwotę i kiedy stała się prawomocna, żeby i bieżące egzekwował komornik.
MagdaOPS

Napisano: 27 lis 2015, 11:58

Kb dzięki za sugestie. Gminny Ośrodek pozostawiam aczkolwiek u góry stawiamy pieczątkę wójta. Do pozostałych wskazówek się dostosowałam.
Poniżej przedstawiam poprawiony wniosek. Mam nadzieję, że teraz jest super.

Wójt Gminy ……

Wniosek
Na podstawie art. 27 ust. 3, ust. 3a ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. z 2015 poz. 859 z późn. zm.) oraz art. 9 ustawy z dnia 24 lipca 2015 r. o zmianie ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz. U z 2015 r., poz. 1302) Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ………. składa wniosek o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego prowadzonego w celu zaspokojenia roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów: ...................... przeciwko dłużnikowi Panu……………….sygnatura akt: ………… w związku z wypłaconym świadczeniem z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej w okresie od ........... do ..............

Ponadto informujemy, iż wysokość pozostałych do ściągnięcia należności Pana ……………. z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego na dzień ………… wynosi:

- należność główna (uwzględniająca należności dotychczas wyegzekwowane) : .
- należność z odsetkami (uwzględniająca należności dotychczas wyegzekwowane): .

W załączeniu:
1. Zestawienie zobowiązań dłużnika alimentacyjnego Pana ………………….

Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
Pegii

Napisano: 27 lis 2015, 12:32

a co w takim zestawieniu jest zawarte? z programu to drukujecie?
Gość

Napisano: 27 lis 2015, 12:58

u mnie jest to rozbicie na poszczególne okresy świadczeniowe. Z wyszczególnieniem zobowiązań dłużnika w poszczególnych okresach. Należność główna o odsetki
Pegii

Napisano: 10 mar 2016, 23:06

a w jakim programie robisz takie zestawienie?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x