moja wina
moja wina
z mojej winy wepłacilam niesłusznie wnioskodawczyni zasiłki rodz. za XI,XII 2016 Prosze pomóżcie mi -ja zapłace te świadczenia /wnioskodawczyni wie/ ale będzie jakby to ona spłaciła Prosze jakie po kolei przeprowadzić działania Wznowienie ? zmieniajaca ? /bo bedzie złotówka za złotówke/ uchylająca ? oczywiscie przed zmieniającą i jeszcze dec o nienaleznie pobranych Prosze Na wnosek szefa zastępuje od XI kolezanke na chorobowym Wszystko szło do momentu gdy to wyszło na jaw ....p r o s z ę Szef sprawdził inne decyzje Sądobre jego zdaniem ale ja czuje się podle po tej wpadce i chcialabym zakończyć ta sprawe zgodnie z ustawami
Re: moja wina
Czy wystarczy że na zgode Pani na zmiane decyzji -zmieniam i robię decyzję o nienaleznie pobranych ?
Dzieki Gościu serdeczny To mam zrobić uchylającą , przyznać ponownie /bo należy jej się złoty za złoty/ i zrobic uchylającą ? dzieki serdeczne Nie balam się tych świadczeń " na chwilę" ale to mnie przerosło
-
- Referent
- Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki
- Kontakt:
żeby zmienić z całej na zł/zł to musisz przez wniosek o zmianę syt. życiowej decyzję zmieniającą zdobić, a potem o nienależnie pobrane z różnic
Dzięki anavika Mam juz decyzje zmieniająca /wniosek Pani o zmanę decyzji/ i teraz zrobię o nienaleznie pobranych A na jakiej podstawie moge odstąpić od naliczenia odsetek ?
-
- Referent
- Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki
- Kontakt:
Zgodnie z art. 30 ust. 2 w/w ustawy za nienaleznie pobrane świadczenia rodzinne uważa się:
1) świadczenia rodzinne wypłacone mimo zaistnienia okoliczności powodujących ustanie, zawieszenie prawa do świadczeń rodzinnych lub zmniejszenie wysokości przysługujących świadczeń rodzinnych albo wstrzymanie wypłaty świadczeń rodzinnych w całości lub w części, jeżeli osoba pobierająca te świadczenia była pouczona o braku prawa do ich pobierania;
4) świadczenia rodzinne przyznane na podstawie decyzji, której następnie stwierdzono nieważność z powodu jej wydania bez podstawy prawnej lub z rażącym naruszeniem prawa albo świadczenie rodzinne przyznane na podstawie decyzji, która została następnie uchylona w wyniku wznowienia postępowania i osobie odmówiono prawa do świadczenia rodzinnego.
1) świadczenia rodzinne wypłacone mimo zaistnienia okoliczności powodujących ustanie, zawieszenie prawa do świadczeń rodzinnych lub zmniejszenie wysokości przysługujących świadczeń rodzinnych albo wstrzymanie wypłaty świadczeń rodzinnych w całości lub w części, jeżeli osoba pobierająca te świadczenia była pouczona o braku prawa do ich pobierania;
4) świadczenia rodzinne przyznane na podstawie decyzji, której następnie stwierdzono nieważność z powodu jej wydania bez podstawy prawnej lub z rażącym naruszeniem prawa albo świadczenie rodzinne przyznane na podstawie decyzji, która została następnie uchylona w wyniku wznowienia postępowania i osobie odmówiono prawa do świadczenia rodzinnego.
Dzieki jeszcze raz Na tej właśnie podstawie zrobiłam wznowienie ,decyzję zmieniająca bo musialam przyznać świadczenia i tylko nie wiem czy uchylająca też Zrobilam co prawda ale nie wiem czy ma być Dzieki
Oprócz moja wina - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Kosiniakowe a praca
LISTY WYPŁAT
dochód uzyskany
rodzicielskie
po szo zasiłek dla bezrobotnych?
św. pielegn a zgon dziecka
ZUS i składki wstecz
Decyzja z KRUS o składkach. Notatka czy decyzja u nas
Empatia
uzyskany z 2016
Zł za zł czy system sygnity dobrze liczy czy ja?
czy należy się dodatek
co zrobić PILNE !!!
uchylenie bo bardzo duży dochód
świadczenie pielęgnacyjne
jak technicznie ma wyglądać ta decyzja/decyzje?