moje pierwsze uchylenie koordynacji
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
- Kontakt:
moje pierwsze uchylenie koordynacji
MY robimy uchylenie informacji od do ? podpowiedzcie technicznie jak to wygląda potem wysyłamy akta? Jak to robicie papierowo elektronicznie? Jestem nowa w temacie. I co dalej czy ŁUW przesyła coś jeszcze czy Pani musi do nas zwracać czy do ŁUW?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW.
- Kontakt:
Re: moje pierwsze uchylenie koordynacji
Jeśli urząd przysłał Ci pismo i napisał od kiedy do kiedy zachodzi koordynacja to musisz wydać decyzję uchylającą prawo do świadczenia od ... do ... . Wysyłasz tej osobie której uchylasz. Potem czekasz 14 dni aż się uprawomocni dezycja. I potem piszesz pismo przewodnie i mówisz że na podstawie pisma nr ... z dnia ... zostało uchylone prawo do świadczenia wychowawczego w okresie w którym zachodzi koordynacja. I oczywiście w programie musisz sobie uchylić żeby nie poleciała wypłata. I czekasz na odpowiedź Urzędu Wojewódzkiego który kraj jest właściwy do wypłaty. Jesli Polska to napiszą Ci że na przykład od 01.10. 2020 r. musicie wypłacić 

-
- Referent
- Kontakt:
a jezeli jest ta koordynacja - zrobiłam uchylenie przesłałam pisma akta - kto dochodzi tych pieniędzy które zostały wypłacone?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
-
- Referent
- Kontakt:
UW w jaki sposób?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW.
- Kontakt:
Wyślą Ci decyzje , że były nienaleznie pobrane świadczenia od ... do .. I wskażą tam kwotę i odsetki jakie są do spłacenia. I będziesz musiałą potrącać z bieżących wypłat, lub mogą wpłacić Ci w całosci wkotę którą oddają 

-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Wypłacałam świadczenie wychowawcze przyznane przez nasz organ do 30.09.2020 r, a teraz wojewoda ustalił że koordynacja zachodzi w okresie od 01.05.2020 r. do 31.05.2021 i wydał informację o przyznaniu świadczenia wychowawczego za okres od 01.05.2020 r. do 31.08.2020 r. W informacji mam wskazane że świadczenie przyznane przez Wojewodę wypłaca OPS. Czy ja dobrze rozumiem że za wrzesień Wojewoda zrobi nienależnie pobrane, ale co z okresem od 01.05.2020 r. do 31.08.2020 r., ja już wypłaciłam świadczenie za ten okres wcześniej, czy piszę sobie tylko notatkę do akt, że wtedy było wypłacone dlatego świadczenie przyznane teraz przez wojewodę zostaje rozliczone na poczet tego wypłaconego wcześniej? Jak robicie? Mam pierwszy raz taką sytuację.
-
- Podinspektor
- Kontakt:
zasadniczo nic nie musisz robić, bo nic nie ma do wyplaty
Wrzesień ściągnie sobie Uw poprzez decyzję o Np

https://www.kasarodziny.pl/
-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Dziękuję. No tak, do wypłaty nie ma, ale jakąś notatkę piszecie, żeby było czarno na białym, czy niekoniecznie?bubek pisze: 07 sty 2021, 19:04 zasadniczo nic nie musisz robić, bo nic nie ma do wyplatyWrzesień ściągnie sobie Uw poprzez decyzję o Np
Oprócz moje pierwsze uchylenie koordynacji - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wnioski rodziców dzieci urodzonych od 01.02. do 31.05
nowy szablon informacji na nowy okres....
szablon informacji nowe 500+....
Wniosek o 500+ wstecz
Szkolenia.
trudna koordynacja
koordynacja świadczeń z Wielką Brytanią
Uchylenie prawa do św
koordynacja 2021 w świadczeniach wychowawczych
opieka naprzemienna od kiedy NP
Koordynacja - zwrot z Norwegii, zmiana ustaleń UW, ddf zamiast pełnego świadczenia
nowy sezon 500+
koordynacja - jak podejdzie do tego UW?
koordynacja pismo o potrącenie w euro
jak przyznać 500+ gdy nie wydano informacji do wczytania
Informajca