Witam,
Uczelnia wezwała mnie do przefstawirnia z Mops zaświadczenie o mojej sytuacji rodzinnej i finansowej. Dodali że nie ma to być wysokość świadczeń np. Rodzinne itp a zaświadczenie dotyczące mojego majątku.
Pani w Mops nie wiedziała jak ma to wypisać gdyż nie korzystam z ich pomocy. Koordynator stypendium stwierdził że musi to być odpowiedź iż mops nie posiada informacji dotyczącej osób wobec których nie są prowadzone postępowanie w sprawie zasiłków z pomocy spolecznej. Koordynator stwierdził że jeśli ja tego nie dostać za to oni mogą zawnioskowac o wywiad mops u mnie w domu na ich wniosek. Pani z Mops powiedziała że ona nie bardzo rozumie na jakiej zasadzie miałaby do mnie przyjść skoro nie staram się o zasilek i że może przyjść tylko na wniosek sądu policji czy prokuratury. Powiedziała że zaświadczenie takie wystawi ale mają z tym problemy.
Jak to wygląda? Uczelnia ma prawo wysłać do mnie mops na wywiad odnosnie moich dochodów?
Czy zaświadczenie odnosnie rodzinnego, dodatku mieszkaniowego czy 500+ nie jest istotne?
Nie staram się o zasiłki z Mops gdyż przekraczam dochodem.
Mops a uczelnia wywiady zaswiadczenia problem
-
- Praktykant
- Zajmuję się: study
- Kontakt:
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: Mops a uczelnia wywiady zaswiadczenia problem
Prawda jest taka, że zmieniono ustawę, na którą bazują panie w szkole i one muszą zażądać od ciebie takiego zaświadczenia natomiast nie zmieniono ustawy o pomocy społecznej i pracownicy socjalni jeżeli nie starasz się o jakiś zasiłek z pomocy społecznej nie mają podstaw by do ciebie pójść na wywiad. Jedyne co mogą zrobić to wystawić ci taką informację/zaświadczenie, że przeprowadzenie wywiadu jest niemożliwe, a jeżeli pobierasz jakieś świadczenia rodzinne itp. to możesz dodatkowo podpiąć drugie zaświadczenie o pobranych świadczeniach.
Oprócz Mops a uczelnia wywiady zaswiadczenia problem - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pomocy świadczenie pielęgnacyjne
świadcz.rodzicielskie a św. pielęgn.na brata
Czy przysługuje świadczenie rodzicielskie ,jeżeli Pani pobiera rentę rodzinną na dziecko
BŁąd przy weryfikacji ZUS co się znowu dzieje?
BŁąd przy weryfikacji ZUS co się znowu dzieje?
Czy mamy obowiazek płacenia KRUS
Czy mamy obowiazek płacenia kRUS
czy mogę powołać się na ten artykuł?
Empatia
zł za zł i NP
Błąd pracownika
rodzicielskie - proszę o pomoc.
Becikowe i dochód uzyskany z zagranicy
utracony dochód w 2018r z zagranicy
czy taka umowa dzierżawy może byc
czy taka umowa może byc