Może w pierwszym przypadku by zaczytało całość. Trudno mi powiedzieć, jak oni to teraz realizują w tym okresie przejściowym, czy wprowadzają ten wniosek, czy tylko przekazują do realizacji - no ale na logikę, na poziomie UW muszą w system wklepać, aby wygenerować rozstrzygnięcia. Spróbuj to jeszcze raz zaczytać z opcją nr 1, gorzej nie będzie xD Ewentualnie pozostaje się bawić ręcznie, jak w skrócie wspomniałem.
Nie wiem czy nie będzie go trzeba po prostu wprowadzić tak, jakby wpłynął do OPS. Nie wiem, czy były jakieś informacje przekazywane jak sobie radzić w takim przypadku w tym okresie przejściowym, kiedy to wpływa do ZUS, rejestruje UW, a realizuje GOPS. Jestem już jakiś czas poza grą i po prostu moja wiedza może nie być aktualna w sprawach technicznych, więc nie chciałbym Cię prowadzić w bląd.
Tak, może tak być, powinno być okgopsbasia pisze: ↑16 maja 2022, 11:01Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, teraz powinnam wybrać ten wniosek, następnie operacje - wydaj kolejną decyzję w sprawie. Po wygenerowaniu decyzji wybrać odmowa świadczenia, powód - niespełnione warunki przyznania i zaznaczyć jeszcze okienko czy dodatek dyferencyjny?
W danych decyzji jest informacja, że organem wydającym jest wojewoda, czyli to się zgadza.