Na czyj wniosek ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 mar 2017, 11:59

Na czyj wniosek przeprowadza się wywiad i wydaje opinie dla osoby która chce pełnić funkcje rodziny zastępczej ? Przyszła kobieta i stwierdziła, że sędzia " kazał jej to sobie załatwić w OPS-ie" . dotychczas zawsze występował o taką opinię Sąd. Czy macie takie przypadki ?
male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 29 mar 2017, 13:04

art. 107 ustawy o p.s. nic nie mówi na temat przeprowadzania wywiadów u osób, które chcą pełnić funkcję rodziny zastępczej. Jest jakiś przepis prawa, który nas do tego zobowiązuje?
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
Paragraf
Awatar użytkownika
Referent
Od: 24 mar 2017, 7:54
Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR

Napisano: 31 mar 2017, 2:00

Może sama chce opinię, aby ją w sądzie przedstawić? Ja bym wzięła wniosek od kobiety i przeprowadziła wywiad lub kartę informacyjną. Na tej podstawie wydała opinie, ale dotyczącą tylko sytuacji rodziny bez konkretyzacji, czy rodzina nadaje się na rodzinę zastępczą. Należy także upewnić się, czy ta sama Pani nie pojawiła się w PCPR-ze po to samo lub Sąd nie wysłał tego pisma do nich
kacha1982
kacha1982
Praktykant
Od: 11 maja 2007, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2017, 9:12

kacha1982 ! dziękuje za "jakieś" rozwiązanie. Sama jestem zaskoczona, że to nie Sąd występuje o opinie tylko osoba prywatna. Zobaczymy jak się to zakończy. Pozdrawiam !
male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem