Na decyzję mamy 30 dni?? Nie wyrabiamy się - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 02 lut 2022, 9:13

nowa21 pisze:
01 lut 2022, 19:31
de Charette pisze:
01 lut 2022, 16:48
nie. W tym wypadku wzywasz do poprawienia wniosku pod groźba pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia. Wniosek został wypełniony nieprawidłowo
Naprawdę tak będziesz robić? Koszty poczty Cię zjedzą :D

Czy ktoś już rozpatrzył jakiś wniosek? U nas prawie 400- żaden nie wprowadzony i nie wiem kiedy to nastąpi :mrgreen:

U nas 520 i tez nawet nie zaczeliśmy. Przepisy zmieniaja kiedy chca, kto wie czy za chwile po nowelizacji nie okaze sie ze trzeba wszystkie od nowa robić. ak samo jak teraz, moze ktos poprzyznawał podstawowy bo zrdło bez wpisu ceeb, a okazało sie ze samo zgłoszenie wystarczy wiec wez wszytsko zmieniaj teraz. Bezsens. Jak nasnikt powaznie nie traktuje, to jak my mamy powaznie jakis termin traktoweac?
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 02 lut 2022, 9:21

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 6:47
nowa21 pisze:
de Charette pisze:
nie. W tym wypadku wzywasz do poprawienia wniosku pod groźba pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia. Wniosek został wypełniony nieprawidłowo

Czy ktoś już rozpatrzył jakiś wniosek? U nas prawie 400- żaden nie wprowadzony i nie wiem kiedy to nastąpi :mrgreen:
Do 31 marca, skoro o ile dobrze pamiętam tylko Ty się tym zajmujesz, to jak myślisz co do kogo zostaną wyciągnięte konsekwencje :?:
A jak to widzisz jeśli pracownik zgłasza cały czas ten problem a kierownik nic w tej sprawie nie robi?
Ktoś tu chyba do tej pory się obijał ( czyt. nie miał nic do roboty) i teraz ma czas na osłonowy :mrgreen:
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 02 lut 2022, 9:29

dz u z 2022 poz 202 już jest tylko ,,zgłoszenie ,,i nic więcej się nie zmienia
Magda k
Starszy referent
Od: 08 cze 2017, 8:32
Zajmuję się: Śr
Sw

Napisano: 02 lut 2022, 9:41

Nop właśnie, czyli jeżeli ktoś przyznawał pojuz jakies podstawowe dodatki bo brak wpisu to po pierwszej nowelizacji powinien to wszystko pozmieniac bo juz wystarczy samo zgłoszenie. Ale zakładam ze chyba nikt sie tak nie spieszył. Poki co to jedyna nowelizacja ale za moment planuja kolejne wiec nie wiadomo jak to bedzie ostatecznie wyglądać..
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 02 lut 2022, 9:48

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 6:47
nowa21 pisze:
de Charette pisze:

Do 31 marca, skoro o ile dobrze pamiętam tylko Ty się tym zajmujesz, to jak myślisz co do kogo zostaną wyciągnięte konsekwencje :?:

Aha czyli rozumiem, że mogę odłożyć na wiele miesięcy obowiązki związane z zasiłkami rodzinnymi i funduszem oraz mnóstwem świadczeń pielęgnacyjnych i zająć się osłonówką. Jeśli tak to nie ma problemu- chętnie wezmę nowy dodatek a reszta niech leży.

Niestety ale przez takie myślenie nikt nas nie szanuje i dorzucają nam coraz więcej obowiązków, których nie jesteśmy w stanie zrobić. Ale jak widać sami to sobie robimy. Wniosek jest jeden- jeśli jesteś w stanie to wszystko ogarnąć- to znaczy że wcześniej nic nie robiłeś przez pół dnia. Czy źle myślę? Jeśli tak to mnie poprawcie.
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Napisano: 02 lut 2022, 10:37

Ponawiam pytanie, wydajecie informacje mimo że nie mamy planu ?
ewka78
Referent
Od: 05 sie 2020, 12:11
Zajmuję się: PS

Napisano: 02 lut 2022, 10:42

nie.......
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 lut 2022, 11:05

Rozumiem, że decyzji z zasiłków rodzinnych i funduszu też w sierpniu jeszcze nie ruszacie bo nie ma planu na kolejny rok? ...........
Nie wierzę
AsiaG
Stażysta
Od: 28 mar 2017, 10:44
Zajmuję się: Pracownik świadczeń rodzinnych

Napisano: 02 lut 2022, 11:12

Aha czyli rozumiem, że mogę odłożyć na wiele miesięcy obowiązki związane z zasiłkami rodzinnymi i funduszem oraz mnóstwem świadczeń pielęgnacyjnych i zająć się osłonówką. Jeśli tak to nie ma problemu- chętnie wezmę nowy dodatek a reszta niech leży.

Niestety ale przez takie myślenie nikt nas nie szanuje i dorzucają nam coraz więcej obowiązków, których nie jesteśmy w stanie zrobić. Ale jak widać sami to sobie robimy. Wniosek jest jeden- jeśli jesteś w stanie to wszystko ogarnąć- to znaczy że wcześniej nic nie robiłeś przez pół dnia. Czy źle myślę? Jeśli tak to mnie poprawcie.
[/quote]

Dobrze Pani myśli, ustawa wprowadzona zbyt szybko, sporo poprawek, nikt nie wiedział do końca kto się tym będzie zajmował. Pracownik OPS-u też człowiek i ma tylko dwie dłonie. Wnioski można było składać drogą elektroniczną...u nas tylko wnioski można pobrać złożyć już się nie dało.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 gru 2021, 11:14
Zajmuję się: RODO

Napisano: 02 lut 2022, 11:14

Powiedzcie, czy wydajecie decyzje na rodzinne i FA wcześniej czy czekacie aż wam przyślą budżet na nowy rok?
AsiaG
Stażysta
Od: 28 mar 2017, 10:44
Zajmuję się: Pracownik świadczeń rodzinnych

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x