I później 130/130 na minusie.
A jeżeli chodzi o asystenta i chorobę. To też mam taki przypadek. Asystent mi zachorował i póki co płacę mu wynagrodzenie za czas choroby. W związku z tym będę miała część środków niewykorzystanych. Dzwoniłam dzisiaj do ŁUW bo asystent doniósł mi świadectwa pracy i wzrósł mu bardzo dodatek stażowy. Nie planowałam tego przy zgłoszeniu zapotrzebowania na dofinansowanie i zastanowiłam się czy bym nie mogła wzrostu dodatku stażowego uwzględnić w środkach własnych, w sensie że wkład własny pozostałby na niezmienionym poziomie a nawet byłby wyższy. Uzyskałam odpowiedź że nie. Że to co planowałam na własnych z tego mam się rozliczyć, skoro nie zaplanowałam takiego wzrostu to teraz nie mogę tego uwzględnić tylko oddać pieniądze. Co ciekawe, pytanie do Was: planując wynagrodzenie asystenta i kwotę dofinansowania w wynagrodzeniu brutto uwzględnialiście np. nagrody uznaniowe? Bo ponoć gdybym zaplanowała i wnioskowała o nią to bym dostała pieniądze. Planując sugerowałam się zeszłym rokiem co wchodziło do programu tj. wynagrodzeniem zasadniczym i dodatkiem stażowym, a ponoć w tym roku można wszystko co wchodzi w wynagrodzenie brutto???