Witam mam pytanie od kiedy uchylić zp jeżeli wiadomością z dnia 12.06 z krus poinformowano mnie iż klient nabył prawo do dodatku od 01.04. uchylić od 01.04 czy od 01.06?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
a krus nie zwrócił się z udzieleniem informacji czy pobiera i na jakie konto mają przesłać nadpłatę zasiłku pielęgnacyjnego ?
ja w decyzji uchylam decyzję nie wpisuje daty od kiedy
w uzasadnieniu wpisuje co jak kiedy i o zwrocie z krus ewentulanym
No w sumie się zwrócił tylko ja mam taką sytuację że w tym miesiącu co złożyli u mnie wniosek złożyli też wniosek w KRUS o komisję bo klient ma ponad 80 lat a nie miał dodatku ponieważ posiadał pole i u niego przyznanie tego dodatku było uzależnione albo od pozbycia się pola albo od uznania go za niezdolnego do samodzielnej egzystencji no i to trwało niecałe 2 mce no i przyznali mu teraz wstecz tak jak wyżej pisałem w związku z czym raczej tego zazębienia nie będziemy traktować jako nienależnie pobrane a takich dochodzimy zwrotu ( czy mimo to informować Krus aby oddał 2 mce które już wypłaciłem?)
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
uchylasz decyzje na biezaco, czyli piszesz UCHYLAM a nie uchylam z dniem a w uzasadnieniu piszesz ze zasilek pielegnacyjny nie przysluguje od miesiaca przyznania prawa do dodatku w KRUs , czyli od...i ladnie jeszcze w uzasadnieniu piszesz tresxc art. 16 ust. 6, 7 i 8 i KRUS zwraca ci to co wyplacilas za okres kiedy dali mu dodatek