nadpłata dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 paź 2015, 14:33

Mam taki przypadek i nie wiem za bardzo jak to odkręcić, może pomożecie.
Mam dłużnika (obecnie u nas dług mu nie rośnie), któremu pozostało do spłaty 19,57 zł, a zupełnie nie wiem jak to zrobiło się w SYGNITY że wpłata (ostatnia w marcu) została tak podzielona że dług mu nie zszedł natomiast policzyło mu za dużo odsetek o 22 zł. Suma summarum jesteśmy na minusie
-2,43 zł co z tym dalej?.
Jak myślicie co najlepiej z tym zrobić, jest jakieś rozwiązanie żeby to było zrobione poprawnie?????
Teri

Napisano: 26 paź 2015, 21:22

właśnie, jak pozbyć się nadpłaty? u mnie był taki przypadek: dzwoni komornik w listopadzie 2014 ile ma dłużnik zadłużenia na dzien x. więc mu pracownik podał. następnego dnia wpłata na konto ośrodka z datą księgowania x. Wszystko pięknie ładnie po wprowadzeniu wpłaty 0,00 zaległości. w grudniu robione były obrotówki i jakieś przeksięgowanie odsetek wyskoczyło kilka złoty. nie wiadomo co z tym zrobić. w grudniu też była decyzja zwrotowa na 500 zł od dla wierzycielki bo przyszła i sama się przyznała, ze ma nienależnie pobrane za okres czerwiec maj 2014 oczywiście kwota została zwrócona. teraz ciągle u tego dłużnika w systemie mam saldo -500 plus te odsetki z przeksięgowania. mamy coś zwrócić dłużnikowi? jak to zrobić w systemie??
ala123

Napisano: 27 paź 2015, 10:41

mam taką sama sytuację tylko z US dłużnik wpłacił do nas a międzyczasie US ściągnął należność w ten sposób powstała nadpłata z US jak to rozliczyć co zrobić z tą nadpłata US jej nie chce bo ma zamknięty TW my tez nie mamy na co jej zaliczyć czy możemy nadpłatę oddać dłużnikowi?
aga2006
Referent
Od: 10 kwie 2014, 10:20
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x